Jeff Goldblum & the Mildred Snitzer Orchestra – I Shouldn’t Be Telling You This (2019) Decca

Jeff Goldblum csodálatos lemezzel ajándékozott meg minket. Semmi új, semmi megfejtés, vagy agyasság nincs az albumon, nem hallunk pokoli mélységeket, vagy szárnyaló magasságokat. Egyszerűen jó hallgatni. Igényesen kellemes.

Goldblum első dolga minden reggel, hogy zongorához ül. Tizennégy évesen kezdett jazz-zel foglalkozni. A ’90-es évek közepén Charlie Parker és Thelonious Monk szerzeményeket játszott rendszeresen Woody Allen-nel közösen. Idővel Los Angeles számos klubjában fellépett, legtöbbször egy Rockwell nevű szórakozóhelyen, ahol a Milded Snitzer Orchestra volt a házigazda. Azóta, ha teheti, minden héten játszik velük a Rockwell-ben.

Az albumon tizenegy dal hallható, köztük Frank Sinatra, Fred Astaire, vagy Chet Baker szerzemények. Többnyire énekes számokat hallunk finom swing, vagy kulturált kettő-négyes lüktetésre. Az instrumentális számok hasítanak, swingelnek, szaxofon-, trombita- és gitárszólóval, amerikai módra. Goldblum egyszerűen zongorázik, nagyon jó ízzel. A lemez nem róla szól, nincs sok zongoraszóló az albumon. ~ Kolta Péter (jazzma.hu)

Tracklist:

01 – Let’s Face The Music And Dance
02 – The Sidewinder / The Beat Goes On
03 – Driftin’
04 – The Thrill Is Gone / Django
05 – The Kicker
06 – Don’t Worry ‘Bout Me
07 – The Cat
08 – Four On Six / Broken English
09 – If I Knew Then
10 – Make Someone Happy
11 – Little Man You’ve Had A Busy Day

https://zenekucko.com/jegoishbeteyt

0

Visits: 29

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 − hét =

Password generation