Indigo Girls – Holly Happy Days (2010) Vanguard Records

Indigo Girls

 “Az Indigo Girls története a 80-as évek közepére nyúlik vissza, amikor Amy Ray és Emily Saliers az Atlantai Egyetem két hallgatója úgy döntött, korábbi hobbizenélgetéseik helyett kicsit komolyabban veszik a dalszerzést, és lemezek kiadásával próbálkoznak.
A korai próbálkozások eredménye egy kislemez lett 1985-ben, amit kétévi klubtevékenység után az első, kis kiadásban megjelent album a Strange Fire követett. (Ezt a lemezt később kiadta az Epic, egy Sidney Youngblood feldolgozással kiegészítve) Az igazi nemzetközi debütálás 1989 februárjában történt meg, amikor Indigo Girls címmel megjelent első Epic kiadónál jegyzett lemezük.
A lemez az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett, a duót pedig jelölték a legjobb kortárs folk előadók Grammy-díjára. A rekedtes hangon előadott, rendkívül tisztán szóló ének, a kiváló vokálozás, valamint az észak-amerikai folk gitárosok örökségét felvillantó hangszerelés mellett, az Indigo Girls erőssége elsősorban szövegvilágukban rejlik. Hétköznapi történetek, jól ismert érzelmek jelennek meg dalaikban, szokatlanul őszinte megfogalmazásban.
Amy és Emily nyíltan elismeri a gyengébb nem iránti vonzalmát, ezért számos leszbikus-mozgalom képviselőivé váltak, mint ahogy különböző segélykoncertek fellépői közt is gyakran találkozhattunk velük. Sikereik ellenére mindmáig megmaradtak ugyanolyan közvetlen, inkább helyi, mint nemzetközi hírességeknek, mint akik egykor, a híres-nevezetes „Tíz Dolláros Turnéjuk” idején voltak, amikor a legeldugottabb klubokban léptek fel a nevetségesen kevés bevétellel mit sem törődve. Sajnos a kezdeti sikeres időszak színvonalát nem tudták hosszú távon tartani, de az első két lemezre kifejezetten erős dalokat írtak. Az akusztikus gitáros formációk tengerében kiemelkedő alapműnek számít az Indigo Girls c. albumuk.”- Írta Zömmögő.
A két hölgynek ez volt az első, ünnepi dalokat tartalmazó nagylemeze.

A számok:
01. I Feel The Christmas Spirit 2:57
02. It Really Is ( A Wonderful Life) 3:19
03. O Holy Night 4:17
04. Your Holiday Song 3:07
05. I’ll Be Home For Christmas 2:16
06. Mistletoe 3:35
07. Peace Child 3:05
08. The Wonder Song 2:51
09. In The Bleak Midwinter 3:11
10. Happy Joyous Hanukkah 3:40
11. Angels We Have Heard On High 3:37
12. There’s Still My Joy 2:45

A hölgyek:
Amy Elizabeth Ray
Emily Ann Saliers 

https://zenekucko.com/00816

0

Visits: 9

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 1 =

Password generation