Judas Priest – Sin After Sin (1977) • CBS

A lemezt Roger Glover, a Deep Purple basszusgitárosának producerkedésével rögzítették, melynek első kislemeze, mit ad Isten Joan Baez – Diamond and Rust feldolgozása.
Az album ismét jó kritikákban részesült, és a zenekar 1977-ben először turnézott az Amerikai Egyesült Államokban és tekintélyes tömegeknek játszhattak a KISS és a Led Zeppelin előzenekaraként.

1977-ben Simon Phillips session dobost kérték fel az új stúdióalbum munkálataira, aki a felvételek idején mindössze 19 éves volt. A Sin After Sin címre keresztelt album 1977. április 23.-án jelent meg. Az anyag emellett olyan klasszikussá vált dalokat tartalmazott, mint a Starbreaker vagy a Sinner. A korong soha korábban nem tapasztalt fémes keménységgel prezentálta az együttes energiáját. Az albumon még mindig erősen jelen voltak az együttes hard rock hatásai, de a hangsúly már inkább a keményebb hangzású heavy metalon volt.

A lemezmegjelenést követő koncerteken már Les Binks dobolt. Binks technikai tudása elkápráztatta a zenekart, akik megkérték a dobost, hogy maradjon velük a következő albumokra is. Binks korát megelőző, a kétlábdob fontosságát felismerő technikával játszott, ezzel nagymértékben utat mutatott a későbbi heavy metal és thrash metal dobosoknak is. Játéka az újdonság erejével hatott, ekkoriban rajta kívül csak Phil “Philthy Animal” Taylor (Motörhead) fektetett nagy hangsúlyt a kétlábdobos technikára.

01. Sinner
02. Diamonds & Rust (Joan Baez feldolgozás)
03. Starbreaker
04. Last Rose of Summer
05. Let us Prey/Call For The Priest
06. Raw Deal
07. Here Come the Tears
08. Dissident Aggressor

Rob Halford – ének
K. K. Downing – gitár
Glenn Tipton – gitár, piano
Ian Hill – basszusgitár
Simon Phillips – dob

A Dissident Agressort a Slayer dolgozta fel a South of Heaven albumára.

https://links.snahp.it/Q7ECISUy6yHhAgXyyW8kHeT34DTI6waaWsC

………………………………………………………………………………………………………….
 

 

 

0

Találatok: 59

Publication author

offline 11 óra

dali300

25
Comments: 334Publics: 1250Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?