Mountain – Nantucket Sleighride (1971/1990) Legacy Records

Mountain

Testalkata miatt hegynek becézték a 60-as években azt a gitárost, aki a bandáját is Mountain névre keresztelte.

“Ma már sajnos ritkábban hallani róla, pedig a gitártudása az idők folyamán semmit sem kopott, sőt!
Leslie West Leslie Weinstein néven született 1945. október 22-én, New York Queens negyedében. A rockzene iránt akkor kezdett érdeklődni, amikor meglátta Elvis Presley-t az Ed Sullivan show-ban, az 1950-es évek közepén. A nagyapja engedett a kis Leslie kérésének és vett neki egy használt gitárt, amin hamar megtanulta a Heartbreak Hotelt. Tizenévesként otthagyta az iskolát, miközben a szülei is elváltak. A zene azonban csak nem hagyta nyugodni, sőt amikor látta a Beatlest New Yorkban, elhatározta, hogy ő is saját bandát alakít – ez lett a Vagrants. Játszottak partikon, táncos szórakozóhelyeken, parányi klubokban, minden különösebb visszhang nélkül. Miután a kislemezük sem jött be, Leslie 1969 elején otthagyta őket, de kapott egy lehetőséget az Atlanticnál szóló LP elkészítésére. Végül mégsem ez a kiadó, hanem a Bell Records, Windfall cége adta ki West: Mountain című nagylemezét.
Már korábban megismerkedett a stúdióban az olasz bevándorló szülőktől származó, 1939-es születésű Felix Pappalardival, aki a basszusgitárosa lett. A billentyűs Steve Knight (ex-Devil’s Anvil), a dobos pedig Norman Smart, de később a kanadai Corky Laing személyében találta meg végleges ütősét az új banda, a Mountain!

1969 júniusában léptek fel először a San Franciscó-i Fillmore Westben. Szenzációsan szerepeltek, csakúgy, mint egy hónap múlva Woodstockban. 1970 elején a Windfall Records kiadta első albumukat a Mountain Climbingot. A kritikusok kivétel nélkül az időszak legjobb hard rock lemezének tartják ezt a korongot, mely augusztusra már aranylemez lett, a Mississippi Queen című kislemezük pedig hónapokig szerepelt a slágerlistákon.

Nem kellett sokáig várni az újabb LP-re, mert 1971 elején megjelent a Nantucket Sleighride, májusra – nem fogják kitalálni – ez is aranylemez lett” (Géczi László)

A számok:
1 Don’t Look Around 3:42
2 Taunta 1:00
3 Nantucket Sleighride 5:50
4 You Can’t Get Away! 3:24
5 Tired Angels 4:39
6 The Animal Trainer and the Toad 3:27
7 My Lady 4:32
8 Travellin’ in the Dark 4:23
9 The Great Train Robbery 5:43

A zenészek:
Leslie West – guitar, vocals
Felix Pappalardi – bass, vocals
Corky Laing – drums
Steve Knight – keyboards

Mogorva 2016. december 11-i bejegyzésének frissítése.

https://tinyurl.com/wy8kvwq

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhét − 12 =

Password generation