Slayer – Reign In Blood (1986) • Def Jam

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 576-ik lemeze. Íme a bizonyíték, hogy kubai, chilei migránsok mekkora pusztítást bírtak végezni Amerikában, sőt az egész világon! 😀

Rick Rubin korábban szinte kizárólag hip hop anyagok producereként dolgozott, ám meggyőzte a Slayer tagjait a jövőbeli együttműködés hasznosságáról.

A Reign In Blood már megjelenése előtt botrányt okozott a kiadói berkeken belül: a Def Jam fő terjesztője, a CBS a lemez nyitódala, az Angel Of Death szövege miatt szinte azonnal visszamondta az anyag terítését, mivel nem merték felvállalni a náci háborús bűnös orvos, Josef Mengele rémtetteiről szóló szerzeményt. Rubin nem esett kétségbe, és átvitte a terjesztést a szintén kiváló lehetőségekkel és gigahálózattal rendelkező Geffenhez. A variálás persze nem könnyítette meg a dolgokat: a lemez 1986. október 7-én ugyan a boltokba került, de sok helyen fennakadások jelentkeztek, és akadtak régiók mind Amerikában, mind a világ más tájain, ahol csak hetekkel később vehették kézbe a rajongók. Ekkorra azonban már egyértelmű volt, hogy az album korszakhatárt jelent a műfaj történetében. Soha korábban nem jelent még meg ennyire elsöprően agresszív, gyors és súlyos album.

A Raining Bloodot még Tori Amos is átdolgozta a 2000-es években.

01. Angel Of Death
02. Piece By Piece
03. Necrophobic
04. Altar Of Sacrifice
05. Jesus Saves
06. Criminally Insane
07. Reborn
08. Epidemic
09. Postmortem
10. Raining Blood

Tom Araya – ének, basszusgitár
Kerry King – gitár
Jeff Hanneman – gitár
Dave Lombardo – dobok

producer: Rick Rubin & Slayer

https://links.snahp.it/JYmLTIjxp3kA3QvImRjzAJAdTUtq6PManl9
password: psalm69

………………………………………………………………………………………………………….
 

0

Találatok: 115

Publication author

offline 11 óra

dali300

31
Comments: 352Publics: 1253Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?