The Seekers – A World Of Our Own (1965) Columbia/EMI Records

The Seekers

Alig egy hónappal 79. születésnapja után elhunyt Judith Durham – olvasható az általa 1962-ben alapított Seekers zenekar tagjai által 2022. augusztus 6-án kiadott közleményben.
“Életünk örökre megváltozott, amikor elvesztettük nagyra becsült, életre szóló barátunkat és ragyogó csillagunkat. Küzdelme intenzív és hősies volt – soha nem panaszkodott a sorsa miatt, és teljes mértékben elfogadta annak végkimenetelét.”

“A beatkorszak hagyott helyet a szép dallamokat szállító előadóknak is. Ilyen volt például az Ausztráliából induló és Nagy-Britanniában befutó The Seekers együttes.

Kitűnő szerzeményeik közül listát vezetett az I’ll Never Find Another You (Dusty Springfield fívérének szerzeménye), vagy az orosz Volga-dalt feldolgozó The Carnival Is Over. Az együttes a hatvanas évek végén feloszlott, de a tagok később is többször felléptek együtt. Összesen 60 milliónál több lemezük fogyott. A leghíresebb dalaik közül milliónál több példányt adtak el az I’ll Never Find Another You, az A World of Our Own, a Georgy Girl és a The Carnival is Over című dalaikból.
Joan Baez, Bob Dylan, Peter, Paunl and Mary nyomában indult el a négy, elsősorban hangszeres, de kitűnően vokálozó fiú, Athol Guy, Keith Potger, Bruce Woodley és Ken Ray, a szólóénekes, aki, amikor megházasodott, kilépett a csapatból, helyét a jazzes körökből érkező, gyönyörű hangú Judith Durham töltötte be. Judith szólóénekével és társainak színvonalas hangszeres kíséretével, tömör hangzásával világszerte népszerű lett.
Judith kitűnő képességei ellenére eleinte nem vágyott szólópályára. A Seekers mellett a hatvanas évek végéig kitartott, s csupán az évtized végén lépett saját útra, amikor a műfaj is válságba jutott. Neve addigra már annyira összeforrt az együttessel, hogy szólóban nem tudott ütős karriert folytatni.” (Kovács Miklós)
Ez volt az együttes negyedik nagylemeze.
Csak szólok, hogy a lemez mono felvételeket tartalmaz!

A dalok:
Side A
01. “A World of Our Own” (Tom Springfield) — 2:38
02. “Don’t Think Twice, It’s All Right” (Bob Dylan) — 3:02
03. “The Leaving of Liverpool” (The Clancy Brothers and Tommy Makem) — 2:57
04 “This Land Is Your Land” (Woody Guthrie) — 2:33
05. “Two Summers” (Bruce Woodley) — 2:45
06. “The Times They are a Changin'” (Dylan) — 2:32

Side B
07. “Just a Closer Walk With Thee” (traditional) — 3:19
08. “Don’t Tell Me My Mind” (Woodley) — 2:14
09. “Allentown Jail” (Irving Gordon) — 2:35
10. “Four Strong Winds” (Ian Tyson) — 3:22
11. “You Can Tell The World” (Bob Gibson, Hamilton Camp) — 2:13
+
12. Whistling Rufus – 1:05

https://zenekucko.com/07703

0

Visits: 3

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

The Seekers – A World Of Our Own (1965) Columbia/EMI Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × négy =

Password generation