Booker T. & The M.G.’s – Melting Pot (1971/1990) Stax Records

A Melting Pot a zenekar 1971-es stúdióalbuma, amelyet a Stax Records számára rögzített. Ez az utolsó album, ahol a zenekar klasszikus felállítása szerepel, Jones, Cropper, Dunn és Jackson és az első amely hosszabb jam-orientált kompozíciókat tartalmaz.
Ami Jonest illeti, a Tennesse állambeli Memphisben született 1944. november 12-én. Billentyűs hangszereken tanult meg játszani, elsősorban az orgonát részesítette előnyben.
Hosszú időn át Booker T. and MG’s néven ismert banda névadója volt, de amikor a zenekar feloszlott a “főnök” még jó sokáig bírta – és bírja magát ma is. Fehérekkel megtűzdelt együttese mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen Steve Cropper nem akármilyen gitáros, évek óta a legjobbak között emlegetik. Szintén a hangszere mestere volt az ugyancsak fehér Donald “Duck” Dunn basszusgitáros is. Ezt a két fickót láthattuk a Blues Brothers című filmekben, sőt Budapesten is felléptek a Blues Brothersszel.
A Booker T. and MG’s emellett kísérte is a soul nagyágyúit – például Otis Reddinget, Carla Thomast vagy Eddie Floydot. Jelentős érdeme volt a bandának abban is, hogy ezek a menő énekesek és együttesek forró hangulatú nagyszerű koncerteket produkáltak.
A zenekar harmincöt évvel ezelőtt feloszlott. Steve Cropper számos fekete és fehér zenésszel játszott együtt a Blues Brothers Banden kívül is, de a többiek is találtak maguknak zenés elfoglaltságot. Booket T. Jones sikeres producer lett, többek között Willie Nelsonnal, Rita Coolidge-dzsal és Bill Withersszel dolgozott. A zenekart a nyolcvanas évek elején még egyszer összehozta a sors, I Want You címmel készítettek albumot, amely felkerült a listákra is. (rockbook.hu)

Tracklist:
01.Melting Pot 8:15
02.Back Home 4:40
03.Chicken Pox 3:26
04.Fuquawi 3:40
05.Kinda Easy Like 8:43
06.Hi Ride 2:36
07.L.A. Jazz Song 4:18
08.Sunny Monday 4:35

Bass – Donald “Duck” Dunn
Drums – Al Jackson, Jr.
Guitar – Steve Cropper
Keyboards – Booker T. Jones

https://justpaste.it/3RJfhc5gqQtreA

0

Találatok: 67

Publication author

offline 6 óra

latya

12
Comments: 99Publics: 741Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?