Charlie Daniels – Uneasy Rider (1976/2008) Wounded Bird Records

Egy tehetséges és harsány hegedűs, Charlie Daniels és bandája egybeolvasztotta a hardcore country-t a kemény délies rock-kal, boogie-val és blues-zal. A csapat, melynek tagjai az évek során folyamatosan változtak, mindig is a hangszeres kézügyességeikről voltak ismertek, azonban Daniels és csapata közismert volt a vidékiességükről, a tipikus jófiús viselkedésükről; a ’80-as évek elején, tényleges szimbólumai lettek a country hagyományos értékeinek. Daniels és együttese megtapasztalta a népszerűség csúcspontját a ’70-es évek végén és ’80-as évek elején, de pozíciójukat megtartva robbantak be a ’90-es évekbe egy híres koncert produkcióval.
Daniels megvágott egy albumot a Capitol Records-nak a ’70-es évek elején, amit figyelemre se méltattak. 1972-ben megalapította a Charlie Daniels Bandát, mely az Allman Brothers délies rock stílusát alkalmazta vázlatként. A banda magában foglalta Danielst (vezető gitáros, szólista és hegedűsként), a fő gitárost Don Murrayt, a basszusnál Charlie Hayward-ot, a dobos James W. Marshallt, és a billentyűs Joe DiGregorio-t. Ez a struktúra jól működött és 1973-ban volt egy kisebbfajta sikerük az „Uneasy Rider” című albummal, mely a Kama Sutra Records-nál lett kiadva. 1974-ben piacra dobták a „Fire on the Mountain” című albumot, ami aranylemez lett egy hónapon belül; az album végül platina lemezzé vált. Jogutódja, 1975-ben a „Nightrider”, túltett ezeken, hála a Top 40 country slágerének, a „Texas”-nak. Az 1976-ban kiadott „Sample Tramp” albuma az első lett a country Top Ten listáján, mely aranylemez is lett. (rockbookhu)
A Honey in the Rock a Charlie Daniels harmadik stúdióalbuma, 1973-ban jelent meg, a Kama Sutra Records lemezkiadónál. 1976-ban újból kiadta az Epic Records, Uneasy Rider címmel.

Tracks:
01. Funky Junky
02. Big Man
03. Why Can’t People
04. Revelations
05. Uneasy Rider
06. Midnight Lady
07. Somebody Loves You
08. No Place To Go

Bass – Charlie Hayward
Drums – Don Murray, Fred Edwards
Guitar – Charlie Daniels, Tom Crain
Keyboards – Joel “Taz” DiGregorio
Percussion – Fred Edwards
Violin – Charlie Daniels
Vocals – Charlie Daniels, Joel “Taz” DiGregorio, Tom Crain

https://justpaste.it/XnnHsDOIl1NBjw

0

Hits: 32

Publication author

offline 19 óra

latya

787
Comments: 129Publics: 1633Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..