Morgan Rider And The Deep Dark River – Leviathan & the Deep, Dark Blue (2019) North Soul Records

Miután egy falkáját kereső magányos farkas – mint amilyennek Morgan Ridert elképzelem – leül akusztikus gitárjával, és megalkotja a hófödte kanadai erdők hangulatához tökéletesen illeszkedő debütáló albumát, akkor a dolgok érdemi része már elvégeztetett.

Azonban az utolsó vonás, a szerzemények felöltöztetése, vagyis a végső formába öntés még hátra van. Hiszen ekkor még kaphatnak a dalok teljesen akusztikus hangszerelést, megszólhatnak bőgővel, hegedűvel, esetleg billentyűvel megtámogatva, és még ezerféle módon. Bevallom, nekem soha nem jutott volna eszembe az, amivel ő próbálkozott: komplett progresszív rock és folk-metál kíséretet tett ezekhez a tulajdonképpen egyetlen gitáron megszülető tételekhez.

Ritkán hallani ennyire egyedi zenei világú előadót. A számokban, nem ritka vendég a zongora, s szinte állandó jelleggel szerepel egy cselló miközben a gitár-dob-basszus gyönyörűen erősíti a zenei hatást.
Hideg téli éjszakákon kandalló mellett ülve, a meleg szobában nagyszerű aláfestést nyújt a lemez, mintha maga a kanadai vadon szólítana meg félvad hangján.

01 – Beneath The Crushing Tides (2:12)
02 – The Immeasurable Fathoms (6:35)
03 – Dread (4:38)
04 – Ignite The Tempests (5:01)
05 – The Seafaerers (4:50)
06 – When The Waves Are Stilled (7:15)
07 – Where the Light May Never Reach (2:53)
08 – The Immeasurable Fathoms (Acoustic) (4:59)
09 – Dread (Acoustic) (4:00)
10 – Ignite The Tempests (Acoustic) (5:33)
11 – The Seafaerers (Acoustic) (5:02)
12 – When The Waves Are Stilled (Acoustic) (5:28)

Morgan Rider & The Deep Dark River:

Morgan Rider-Vocals, Guitar, Bass, Slide Guitar, Piano, Synth, and Percussion

Nathen Morrison – Cello and Ty Burt on the Mandolin

https://links.snahp.it/796wCTRXzOciVFKjRHSFqG00FhptMApIkio

0

Találatok: 101

Publication author

offline 7 nap

nagygazemberimi

33
Comments: 76Publics: 293Registration: 17-10-2017

Morgan Rider And The Deep Dark River – Leviathan & the Deep, Dark Blue (2019) North Soul Records” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Köszönöm, hogy tetszik. Sok kritika ért az elején hogy, miért a Wikipédiáról szedek le sok adatot. Habár rengeteg lemezem van, és kiszoktam vesézni az előadók életét azért én sem vagyok mindent tudó. Kénytelen vagyok ilyenkor az internetes adatbázisra hagyatkozni.

   0
   1. Drága jó Imre! Aki írói vénával van megáldva, az igenis éljen vele. Sajnálom, ha szorongást okoztam , pedig csak buzdítani szerettelek volna. Jó a wiki, néha el is találják az igazat, de bűnrossz az a szöveg, amit sokszor a google fordítóból átmásolnak. Kevés az eredeti ember mostanában és üldözik is rendesen.
    Még egyszer bocs! 🙂

    0

Vélemény, hozzászólás?