East – Csepel felett az ég… (2012) Grund Records

East

“Ha elképzelnénk egy filmet az EAST zenekarról, szinte biztos, hogy fekete-fehér képkockák peregnének le szemeink előtt. Olyanok, mint a rendszerváltás előtt közvetlenül elkészült 1956 című klip feketén izzó képsorai, vagy amilyen a Csepel felett az ég című album borítójának fotója, melyen a félkész ég alatt egy gyárat látunk, mely nemcsak tárgyakat készített, hanem félkész ideológiákat is gyártott magának.
1981-et írunk, amikor az East Csepelen ezt a koncertjét rögzítette. Az EAST a hetvenes évekre jellemző hazai és kelet-európai progresszív rock törekvésekkel ellentétben nem kizárólag a virtuozitással akarta megmutatni a körülöttünk lévő világ bonyolultságát, hanem egy sajátságos, de a külvilággal és a kor művészeti törekvéseivel kommunikáló univerzumot teremtett. Míg a hetvenes évekre jellemző hazai progresszív rock víziók inkább zenei konstrukciók voltak, addig az EAST a keményre kalapált, ihletett költőiségével hív minket egy álomvilágba…

Az East ezen koncertfelvétele teszi teljessé a zenekar életművét, felmutatja a kollektíva egyik legizgalmasabb és leginkább kreatív korszakát. A végén rájövünk, hogy akármilyen szürke volt az ország felett az ég, ennek az égnek nemcsak magassága, de mélysége is volt, és hogy a csillagállások kedveztek a kivételesen kreatív megnyilvánulásoknak is.

A kiváló minőségű felvétel több mint harminc évig pihent a dobozában, hogy 2012. áprilisában Dorozsmai Péter hozzáértő hangmérnöki munkája, valamint a kiadó gondoskodása révén, exkluzív csomagolásba öltöztetve – az EAST rajongók nagy örömére – tökéletes korlenyomattá váljon!” (hardrock.hu)

Kedves schaula8833 hálás köszönetünk a lemezért!

East:
Zareczky Miklós – ének
Varga János – gitár
Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek
Móczán Péter – basszusgitár
Király István – dob

A számok:
1. Talán hajnalodik
2. Nyitány
3. Messze a felhőkkel
4. Szállj most fel
5. Kék-fekete látomás
6. Gyémántmadár
7. Közjáték
8. Lélegzet
9. Nézz rám
10. Üzenet
11. Epilog
12. Remény
13. Just the Blues

https://zenekucko.com/03448

0

Visits: 38

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hét − hét =

Password generation