Hawkwind – The Machine Stops (2016) • Cherry Red

A Hawkwind egy brit rock együttes, az első space rock zenekarok egyike. Egyfajta különleges hard rock/heavy metal zenét hoztak létre Chuck Berry rock and roll és a Moody Blues pszichedelikus stílusának keresztezésével, amelyben a vastag gitárhangzást szintetizátorral és mellotronnal egészítették ki. Második albumukon megjelenő sci-fi fantáziák és droghatások ihlette dalszövegeikkel sikerült elkülönülniük az irányzat más együtteseitől.

Az évek során több tucatnyi muzsikus megfordult a Hawkwindben, de 1969-es megalakulásuk óta Dave Brock tekinthető az együttes motorjának. További meghatározó tagok: Lemmy (aki később megalapította a Motörheadet), Nik Turner, Harvey Bainbridge, Del Dettmar, Dik Mik, Huw Lloyd Langton, Robert Calvert, Paul Rudolph (egykori Pink Fairies/The Deviants zenész) és Twink (szintén Pink Fairies tag) és Alan Davey.

A Pink Fairies tagokkal való kötetlen együttműködés gyümölcseként készült albumok olykor Pinkwind vagy Hawk Fairies név alatt jelentek meg. A Hawkwind arról is ismert, hogy nem mindig csak zenészek voltak a csapat tagjai, így például az angol sci-fi és fantasy szerző Michael Moorcock is a Hawkwindhez tartozott egy időben.

Habár soha nem ostromolták a lemezeladási listák csúcsait, de elkötelezett rajongótáboruknak köszönhetően folyamatosan jelentették meg lemezeiket közel 40 éves pályafutásuk alatt.

01. All Hail the Machine
02. The Machine
03. Katie
04. King of the World
05. In My Room
06. Thursday
07. Synchronised Blue
08. Hexagone
09. Living on Earth
10. The Harmonic Hall
11. Yum Yum
12. A Solitary Man
13. Tube
14. Lost in Science

Dave Brock – vocals, guitar, synthesisers
Richard Chadwick – drums
Mr Dibs – vocals, bass guitar
Niall Hone – synthesisers, bass guitar
Dead Fred – keyboards
Haz Wheaton – bass guitar

http://tinyurl.com/The-Machine-Stops-2016

Jelszó / Password: mogorva

Mogorva (2016 Nov 26 1:30:31)
 

0

Hits: 53

Publication author

offline 11 perc

dali300

21
Comments: 314Publics: 1255Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?