Tedeschi Trucks Band – Made Up Mind (2013) Masterworks Records

Tedeschi Trucks Band

Az amerikai blues-házaspár zenekara, a Tedeschi Trucks Band Revelator albumáért Grammy-díjat kapott a blues albumok versenyében.
A debütáló produkcióhoz hasonló koncepcióban készült el az aktuális lemez. Blues, soul, kicsit popos, funkys megoldások, minden rossz íz nélkül. Sokszínű zene, bazári tarkabarkaság nélkül, mert a zenei elképzelések ezúttal is világosak. Nem változott az sem, hogy Derek Trucks ezúttal sem tolakodó, halljuk, de most is a csapatmunka dominál, minden hang a helyén, kiválóan megtalálták a hangszerek közti arányokat. Persze, koncerten más a helyzet, ott Derek nagyobb szerephez jut, de stúdióban felesleges túlpörgetni a dolgokat, hagyni kell egy kis pluszt az élő bulikra.

Nem ő találta ki ezt a slide-os játékot, de mostanra annyira Derek Trucks sajátja lett, nem tudok elképzelni olyan lemezét, ahol ne alkalmazná ezt a technikát. Hiába, már ifjoncként is nagy tehetség volt a srác, még egy olyan őskövület, mint Clapton is elismeri tehetségét. Gyilkosan hasítanak ezek a futamok, ugyanakkor összességében egy dallamos, jó értelemben vett slágeres zenét hallgatunk, melyben nem csak az ortodox blues rajongók találják meg a boldogságukat.
Nagyon tiszta produkció, semmilyen elektromos effekt nem hallható, egyértelmű, a homo sapiensen múlik minden, illetve a zenei tehetségen. Jó hallani ebben a hazug korban ilyen őszinteséget. Nem hallom a forradalmi újításokat a debütáló albumhoz képest, de ebből a lemezből egyértelműen lejön, hogy a házaspár zeneileg is összecsiszolódott, mert a két általuk képviselt zenei produkció egyé vált. Megvan az esély, hogy Derek Trucks és Susan Tedeschi a blues műfaj klasszikusává nőjék ki magukat. (hardrock.hu)

A számok:
1. Made Up Mind
2. Do I Look Worried
3. Idle Wind
4. Misunderstood
5. Part of Me
6. Whiskey Legs
7. It’s So Heavy
8. All That I Need
9. Sweet and Low
10. The Storm
11. Calling Out to You

A zenészek: Susan Tedeschi – ének, ritmusgitár; Derek Trucks – szólógitár; Kofi Burbridge – billentyűsök, fuvola; Tyler Greenwell – dob, ütősök; J. J. Johnson – dob, ütősök; Kebbi Williams – szaxofon; Maurice Brown – trombita; Saunders Sermons – harsona; Mike Mattison – ének; Mark Rivers – ének.

https://zenekucko.com/05122

0

Visits: 16

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Tedeschi Trucks Band – Made Up Mind (2013) Masterworks Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 2 =

Password generation