2Cellos – 2Cellos (2011) Sony Masterworks

“A 2011-es nyár slágerének ígérkezik a két ördöngős csellista, Luka Sulic és Stjepan Hauser, azaz a 2Cellos bemutatkozó lemeze.

A fiúk gyermekkoruk óta játszanak gordonkán, a közelmúltban fejezték be zenei tanulmányaikat, s azóta számos nemzetközi díjat nyertek, hangszerükkel szinte az egész világot bejárják. Lemezükön nemzetközi pop slágereket adnak elő két gordonkás átiratban. Olyan dalok, mint a Human Nature, a Welcome to the Jungle vagy a Smells Like Teen Spirit hallhatók frissen megjelenő albumukon. Nomeg a híres Michael Jackson-örökzöld, a Smooth Criminal.”
“A szénszál erősítésű műanyagokat (a továbbiakban karbon) eredetileg a repülőiparnak fejlesztették ki. Később megjárta a világűrt, elengedhetetlen lett a versenysportban, manapság pedig még wc csészét is csinálnak belőle. Meg hangszereket. Például karbon csellót..Elsőre kicsit vad ötletnek tűnt. Egy elektromos gitár esetében még csak-csak elmegy a műanyag, ismerek egy srácot, aki elég tűrhetően játszik egy üvegszálas gitáron. Csakhogy a vonósok akusztikus hangszerek, nem véletlenül készülnek jávorfából és juharból. Szerencsére akadt nálam vállalkozóbb kedvű zenész, név szerint Luis Leguia, aki nemcsak profi csellista, hanem hajóbolond is. Tizenegy év kísérletezés után jutott el a végtermékig, a Louis&Clark karbon vonósokig. Szép és jó, de hogy szól? Nos, ezt demonstrálni íme két horvát srác, Luka Šulić és Stjepan Hause, akik a rendkívül ötletes 2Cellos néven futnak, és Guns ‘N Rosest játszanak karbon csellókon.”

A számok:
1 Where The Streets Have No Name
2 Misirlou (Theme From Pulp Fiction)
3 Use Somebody
4 Smooth Criminal
5 Fragile
6 The Resistance
7 Hurt
8 Welcome To The Jungle
9 Human Nature
10 Viva La Vida
11 Smells Like Teen Spirit
12 With Or Without You

https://zenekucko.com/01414

0

Visits: 6

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy + 7 =

Password generation