Ozzy Osbourne – Blizzard Of Ozz (1980/2011) [Expanded Edition]HDtracks [24-bit/96Khz]

Ozzy Osbourne első szólóalbuma, az 1980-as Blizzard Of Ozz mérföldkövet jelentett az énekes pályafutásán: vert helyzetből sikerült vele fordítania a szerencséjén, és megújítania magát az új évtizedben, miután kirúgták a Black Sabbathból. Mindebben oroszlánrésze volt a fiatalon elhunyt gitárzseninek, Randy Rhoadsnak, akivel az énekes szólókarrierje legmeghatározóbb dalait hozta össze erre a lemezre.

Tulajdonképpen elég lenne annyit mondanunk, hogy a Blizzard Of Ozzon szerepel a Crazy Train, a Goodbye To Romance, a Suicide Solution és a Mr. Crowley, és ezzel is mindent elárultunk róla.

Ozzy társaiul először a korábban a Rainbow-ból ismert Bob Daisley basszusgitáros és a Uriah Heep klasszikus felállásának egyik oszlopa, Lee Kerslake dobos szegődtek (ütősnek az énekes először Tommy Aldridge-et akarta megnyerni, ő azonban éppen nem ért rá). Miután a fiatal, nagyközönség számára addig ismeretlen gitáros, Randy Rhoads is bekerült a képbe, teljes lett az ábra. A csapat nekilátott dalokat írni, méghozzá Ozzy számára teljesen új módszerrel. Míg a Black Sabbathban korábban az énekest rendszerint már kész tények elé állították az összejammelt hangszeres alapokkal, addig a fő szerzőtárs Randy gyökeresen másképp dolgozott: komolyzenei képzettsége miatt eleve nem szeretett jammelni, és – zenetanári tapasztalatai révén – emberileg is képes volt kezelni a türelmetlen énekest.
/bővebben/ 

01. I Don’t Know
02. Crazy Train
03. Goodbye To Romance
04. Dee
05. Suicide Solution
06. Mr. Crowley
07. No Bone Movies
08. Revelation (Mother Earth)
09. Steal Away (The Night)
Bonus Tracks:
10. You Looking At Me Looking At You (Non-LP B-Side)
11. Goodbye To Romance (2010 Guitar & Vocal Mix)
12. RR

Ozzy Osbourne – ének
Randy Rhoads – gitár
Bob Daisley – basszusgitár
Lee Kerslake – dobok
Don Airey – billentyűs hangszerek

producer: Ozzy Osbourne, Randy Rhoads, Bob Daisley, Lee Kerslake, Max Norman

https://zenekucko.com/wp/blizz

…………………………………………………………………………………………………………………………..

spotify

……………………………………………………………………………………………………………………………

1980 áprilisában a Black Sabbath visszatért a színre új frontemberével, Ronnie James Dioval, és az így megjelent Heaven And Hell lemez azonnal nagy sikert aratott a világ minden táján. Osbourne ezek után főleg úgy érezte, elképesztő nyomás nehezedik rá, de a zenei értékeket tekintve nem volt miért aggódnia: az első perctől fogva nyilvánvaló volt, hogy a négy muzsikus – illetve a kiegészítő billentyűs, Don Airey – kezei alatt kivételes muzsika születik.
 

2

Találatok: 138

Publication author

offline 3 nap

dali300

34
Comments: 344Publics: 1253Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?