Ben Harper – Winter Is For Lovers (2020) Anti/Epitaph

A vérében fekete, fehér és cseroki indián ősöket hordó, 1969-es születésű Ben Harper a kilencvenes évek közepén tűnt fel ölébe fektetve pengetett Weissenborn gitárjával, fájdalmas hangjával, puritán hozzáállásával és átszellemült protest songjaival, aztán albumról albumra bővítette zenei palettáját.

A karrierje kezdetén még a hagyományos, folkista singer-songwriterek táborába tartozó énekes hamar megtalálta a saját hangját és jóllehet majd’ egy tucat nagylemezén leginkább a folk és a blues az irányadó, Harper biztos kézzel nyúl számos másik stílushoz, legyen szó akár reggae-ről, countryról, hetvenes éveket idéző rockzenéről, soulról, gospelről vagy akár jazzről. Gyakran maga készíti hangszereit, dalaiban a világ igazságtalanságait, a párkapcsolatok nehézségeit, vagy a hit kérdését tárgyalja: okosan szól és felelősen, de a humor sem idegen tőle.

A Winter Is For Lovers egy élet munkája … egy önálló lap steel guitar darab, amely a delta blues, a flamenco és még a Satie-szerű minimalizmus elemeit is magában foglalja. Bizonyos szempontból ez a lemez egy szerelmes levél Ben Harper régebbi rajongóinak, akik mindig is tisztelték gitáros virtuozitását; ez a lemez az, amit mindig is szerettek volna hallani. A többi zenerajongó számára ez a lemez egy ünnepelt művész ismeretlen oldala, amely megmutatja az aprólékosságát, mélységét és zenetörténet érzését, amely új dimenziókat ad a már elismert karrierhez. Gyerekkorában szeretett bele a tiszta gitárzenébe. Tinédzserként, miközben felfedezte saját zenei adottságait, gitárokat javított, és sok művész, például Taj Mahal is mentorálta.

Nagyon jó volt végighallgatni ezt az albumot, azok számára ajánlom, aki szeretik Ry Cooder, Taj Mahal, John Fahey és Robert Johnson zenéjét.

Ben Harper – Monteleone lap steel guitar

Tracklist:

01 – Istanbul
02 – Manhattan
03 – Joshua Tree
04 – Inland Empire
05 – Harlem
06 – Lebanon
07 – London
08 – Toronto
09 – Verona
10 – Brittany
11 – Montreal
12 – Bizanet
13 – Toronto (Reprise)
14 – Islip
15 – Paris

https://zenekucko.com/behawilo

0

Visits: 5

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Ben Harper – Winter Is For Lovers (2020) Anti/Epitaph” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc − nyolc =

Password generation