Nyeső Mari – Hagyj szabadon (2014) Gryllus

Dalok a Mindenségről, zenéről, szerelemről és a fecskékről. Saját versek, szövegtelen énekek éneklő gitárral.

Ezeket a dalokat nagyrészt 4-5 évig írtam, bár az Indiai dalt több, mint 7 évig csiszolgattam. Már sem elvenni belőlük, sem hozzátenni nem tudok egyikükhöz sem. Minden szó, hang, akkord számomra már a helyén van. Így szeretném hanglemezen megmutatni őket.

A felvételeken egyszerű hangszerelésben magam játszom a hangszereken nagyjából úgy, ahogy megszületettek a dalok a fejemben. A stúdió különleges világ, ahol olyan dolgok történhetnek, ami a valóságban sohasem. Egyszerre 3 gitáron játszhatok, vagy éppen több szólamban énekelhetek magammal és ezt a lehetőséget nagy örömmel ki is használom.
De van olyan dal is (Nap és Hold), ami ledobta a hangszerelését és maradt egy szál gitárral, hiszen az évek során a gitárszólamot olyan bonyolulttá tettem, hogy már egyszerre megszólal benne a basszus, az akkordmenet és a szólójáték is. (Fölösleges lett volna ismételgetni ezeket más hangszereken.)

A stúdiófelvételek során olyan hangfestési módokat is használunk, amiket élőben szintén nem lehet reprodukálni. A Without Words című dalomban a zene úgyis az Isten felé halad üzenetet, a haladást, hogy sosem ér véget a zene, hanem átjut időkön, tereken más dimenziókba, Nyerges András hangmérnök csodálatos ötlettel és technikai megoldással erősítette meg. A szintén átfestett több szólamú énekekkel szeretnénk más teret adni bizonyos szövegrészeknek, mert másképp szól Brazília és másképp szól a Világűr. ~ Nyeső Mari

Nyeső Mari – gitár, ének, basszusgitár, ukulele, hegedű
Gryllus Dániel – fütty, furulya

Tracklist:

01 – Hagyj szabadon (Eső vagyok)
02 – Szerelem (Davadamm)
03 – Without Words
04 – Nap és hold
05 – Ez a hang
06 – Szerelem-hétfő
07 – Indiai dal (III tétel)
08 – Konyhadal
09 – Hej, te Gyurka!

https://zenekucko.com/wp/nyemaha

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

3

Találatok: 77

Publication author

offline 9 óra

larryz

69
Comments: 165Publics: 1594Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?