Aerosmith – Rocks (1976) CBS Records

Aerosmith

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat háromszázhatvanadik (360) lemeze az amerikai Aerosmith együttes negyedik nagylemeze.

Az 1970-ben Bostonban alakult zenekart gyakran illették a „The Bad Boys Boston” (bostoni rosszfiúk) és az „America’s Greatest Rock and Roll Band” (Amerika legnagyobb rock and roll zenekara) jelzőkkel.
Az együttes “hagyományos rhythm & blues alapú rockot játszik, de hosszas pályafutásuk alatt több stílus is felbukkant zenéjükben. Míg a korai érát a rhythm and blues és a blues alapú hard rock jellemezte, addig a ’80-as években már poposabb és AOR-osabb felhanggal is megszólaltak, a hard rock mellett. A sok stílusváltás ellenére is meg tudták őrizni sajátos arculatukat, és számos későbbi rockegyüttesnek jelentettek inspirációs forrást. A mainstream áttörést az 1975-ben megjelent Toys in the Attic hozta el számukra, majd az ezt követő Rocks albummal szupersztár státuszba kerültek. A sikerek hatására az első két album is platinalemez minősítést szerzett, a zenekar hűséges rajongótáborát pedig Blue Army-ként (kék hadsereg) emlegették (utalva egységes farmerdzseki és nadrág megjelenésükre). Az 1970-es évek közepén-végén az egyik legnépszerűbb együttesnek számítottak, a belső konfliktusok és a mértéktelen kábítószerhasználat viszont megakasztotta az együttes pályafutását, és a ’80-as évekre népszerűségük jelentősen csökkent.” (rockbook.hu)

A számok:
1. Back in the Saddle (Steven Tyler, Joe Perry) 4:40
2. Last Child (Tyler, Brad Whitford) 3:26
3. Rats in the Cellar (Tyler, Perry) 4:07
4. Combination (Perry) 3:39

5. Sick as a Dog (Tyler, Tom Hamilton) 4:12
6. Nobody’s Fault (Tyler, Whitford) 4:25
7. Get the Lead Out (Tyler, Perry) 3:43
8. Lick and a Promise (Tyler, Perry) 3:05
9. Home Tonight (Tyler) 3:18

A zenészek:
Steven Tyler – ének, háttérvokál, ütőhangszerek, basszusgitár a Sick As A Dog-on
Joe Perry – szólógitár, háttérvokál, ének a Combination-ön, basszusgitár a Sick As A Dog-on, hathúros basszusgitár a Back In the Saddle-ön
Brad Whitford – ritmusgitár, szólógitár a Last Child-on
Tom Hamilton – basszusgitár, ritmusgitár a Sick As A Dog-on, háttérvokál a Home Tonight-on
Joey Kramer – dob, ütőhangszerek, háttérvokál a Home Tonight-on
+
Paul Prestopino – bendzsó a Last Child-on

https://zenekucko.com/07850

0

Visits: 10

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 2 =

Password generation