Suzanne Vega – Retrospective: The Best Of (2003) A&M Records

Az idő sebesen múlik, de nem múlik el vele a szép női hangok iránti szeretetem. Ezt a lemezt 2012. májusában így mutattam be a kuckóban:Nagyon szeretem Suzanne Vega dalait.
2009-ben, ötvenedik születésnapja alkalmából nyilatkozta: “„Ez most egy alkalmas pillanat visszatekinteni és azt mondani: »Itt van, amit csináltam.« – emlékszik vissza Suzanne Vega, a zenei világ egyik legegyedibb énekese és mesemondója. »Ha középiskolában azt mondod, hogy ez a gyerek (aki technikailag nem tudott énekelni és nem volt nagyon társaság kedvelő) egy 20 éves karriert fog befutni, mint előadó és pop dalíró, senki se hitt volna neked! Én még mindig sokban az a tinédzser lány vagyok a szobámban, azon töprengve, hogyan tudnám a zenémmel összekötni az embereket, szavakban megfogalmazni a vízióimat, s hogy vajon látják-e mások, amit én látok? Még mindig egy borzongató izgalom van bennem ezzel kapcsolatban.«”
Neo-folk, modern folk – teljesen mindegy, minek nevezzük azt a műfajt, amivel a kaliforniai születésű Suzanne Nadine Vega a nyolcvanas években berobbant, lényeg, hogy az akusztikus gitárral kísért jellegzetes énekhang tetszést aratott (és arat ma is) világszerte.
Első, Suzanne Vega címet viselő lemeze 1985-ben jelent meg, a világhírt (és néhány Grammy-jelölést) azonban a Solitude Standing album hozta meg neki. Pontosabban az azon található két gigasláger: a Tom’s Diner és a Luka. Előbbi egy New York-i étteremről kapta a nevét, az utóbbi dalnak pedig a témaválasztás a különlegessége: a Luka – a befutott popnótákra nem igazán jellemző módon – a gyermekbántalmazásról szól. Azóta eltelt huszonkét év és öt sorlemez, de Suzanne Vega még mindig a színpadon áll.
Suzannet 5 Grammy-re jelölték, és egy Művészi rendezés-díjat is kapott 1990-ben. Arról is ismert, hogy ő az „MP3 szülőanyja”, mert a Tom’s diner című dalt használták arra, hogy tökélesítsék az első MP3 pontosságát (hanghűségét). (24.hu)

A dalok:
1. Luka
2. Tom’s Diner – DNA & Suzanne Vega
3. Marlene On The Wall
4. Caramel
5. 99.9F
6. Tired Of Sleeping
7. Small Blue Thing
8. Blood Makes Noise
9. Left Of Center – with Joe Jackson
10. I’ll Never Be Your Maggie May
11. In Liverpool
12. Gypsy
13. Book Of Dreams
14. No Cheap Thrill
15. Calypso
16. World Before Columbus
17. Solitude Standing
18. Penitent
19. Rosemary
20. Queen And The Soldier
21. Woman On The Tier (I’ll See You Through)

https://zenekucko.com/00165

0

Visits: 9

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Suzanne Vega – Retrospective: The Best Of (2003) A&M Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt + 6 =

Password generation