Taj Mahal – Live at Ultrasonic Studios (2020) Ultrasonic Studios

Taj Mahal (született: Henry Saint Clair Fredericks) amerikai blues zenész, énekes-dalszerző, multi-instrumentalista és filmzeneszerző. A Blues zene Ikonikus alakja, kinek több lemezével találkozhattok a Kuckóban.
Gitározik, zongorázik, bendzsón, szájharmonikán játszik, és sokszor a világzene elemeit építi be munkájába.

Mahal több mint 50 éves karrierje során sokat tett a blues zene definíciójának és hatókörének átalakításáért azáltal, hogy nem hagyományos formákkal ötvözte, beleértve a Karib-tenger, Afrika, India, Hawaii és a Csendes-óceán déli részeinek hangjait. 1974-ben már készült egy élő felvétel az Ultrasonic Studios-ban, mely hatalmas siker lett.

Most az idei kiadványon átértelmezve, és népi elemekkel színesítve szinte ugyanazokat a dalokat hallhatjuk, mint a 46-évvel ezelőtti felvételen.
Azt mondom, hogy ez a 76 éves „fiatalember” a zenei világban eltöltött hat évtizede alatt nagyon sokat tett a blues zene elismeréséért!
„Amikor azt mondom:„ tettem, amit tettem ”, nem a magam elismertségéért tettem. A blues valahonnan a lelkem mélyéről jön és úgy éreztem, hogy ezt az érzést meg kell osztanom mindenkivel. Mert a blues hatalmas erőt ad, és ezt az erőt mindenki felé közvetítenem kell!” – mondja.
Aki az igazi mély érzelem gazdag és szeretettel közvetített Blues zenére vágyik annak mindenképpen a senkihez nem hasonlítható Taj Mahal, által közvetített zenét kell meghallgatnia!!

Tracklist:

01 – Going Up To The Country, Paint My Mailbox Blue (Live)
02 – Good Morning Little Schoolgirl (Live)
03 – Black Jack Davey (Live)
04 – Why Did You Have To Desert Me (Live)
05 – Further On Down The Road (Live)
06 – Stealin (Live)
07 – Buck Dancer’s Choice (Live)
08 – Johnny Too Bad (Live)
09 – Take A Giant Step (Live)

https://zenekucko.com/wp/TajMa.Ultr.F.2020

Jelszó/password:   n.g.imi

0

Találatok: 182

Publication author

offline 4 hónap

nagygazemberimi

36
Comments: 112Publics: 384Registration: 17-10-2017

Vélemény, hozzászólás?