European Mantra – Yancha (2021) Gramy Records

European Mantra fogalom a magyar zenei életben. A sokszoros hazai és nemzetközi díjas Borlai Gergő dobos vezette zenekar 2021-es albuma a Yancha. A kizárólag Borlai szerzeményekből álló lemez a zenekartól megszokott módon hozza az általuk létrehozott “Mantra stílust”, de mint mindegyik lemezükön, úgy ezen is történnek váratlan zenei fordulatok, és stílusbeli meglepetések.

Borlai az eddigi European Mantra lemezekkel ellentétben most kevésbé élt a technikai eszközök határtalan hangszerelési lehetőségeivel, inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy a zenekar élőben is ugyanúgy tudjon megszólalni, ahogy a lemezen, mindenféle háttéreszköz nélkül. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy a European Mantra bizonyos értelemben visszatért saját gyökereihez, ami a szélsőséges műfajok mixtúrájával, kompromisszummentesen való legmagasabb színvonalú együttzenélés az öröm jegyében.

Yancha című lemezen minden ott van, amit a zenekar rajongói el is várnak az együttestől: hangos, gyors, dallamos, kötetlen, vicces, bátor, nehéz, utazós, szólózós, éneklős… Ez a “Mantra stílus”.

Minden bizonnyal 2021 egyik legérdekesebb lemeze született meg a végtelenül kötetlen és zabolátlan hangszeres zenei géniuszok alkotóműhelyében.

Borlai Gergő – dobok, billentyű, ének
Barabás Tamás – basszusgitár
Lukács Peta – gitár, ének
Nagy János – billentyűs hangszerek

Tracklist:

01 – The A
02 – E flat pt. 2.
03 – Katyvasz
04 – Fassom
05 – Monkey Habit
06 – Para
07 – Lóláb
08 – Gogol
09 – Csámpi
10 – Drum solo
11 – Zakat

https://zenekucko.com/emaya

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 23

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × egy =

Password generation