Juhász Gábor Quartet – A kertben / In The Garden (2018) Fonó

Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas, Jónás Tamással Aegon-társdíjas jazzgitáros és zeneszerző. Alapító tagja volt a Tin Tin quartetnek, és közreműködője számos neves jazz zenész lemezének.

Legújabb lemeze a Fonó Records gondozásában 2018 márciusban jelent meg A kertben címmel, melyről így vall: “A legutóbbi dalaim megírásához egy konkrét kert, a mi kertünk kis részletei adták az ugródeszkát. Természetesen ezt lehet elvontabban is kezelni: ebben az esetben az itt és nem a távol érdekelt. Amikor az 1978 című lemezem kapcsán megkérdeztem egy barátomat, hogy hogyan hat majd a közönségre, hogy a saját családomat idézem meg, azt válaszolta, hogy mindenkinek van családja, mindenki együtt tud menni a gondolattal. Ezúttal úgy vélem, hogy mindenkinek van valamilyen kert, vagy valamilyen más itt és most élménye, ami talán szintén segít majd együtt menni a kompozíciókkal.

A jazz nyelvén íródott, könnyen követhető formájú dalok születtek. Ebben az is segített, hogy nagyszerű kollégáimmal, Jeszenszky György dobossal és Kovács Zoltán nagybőgőssel trióban sokszor voltunk úgynevezett jam session-ök házigazdái. Megkértem egy kedves barátomat Gátos Ivánt, hogy billentyűs hangszereken csatlakozzon a triónkhoz, és legnagyobb örömömre igent mondott.”

Juhász Gábor – gitár
Gátos Iván – Hammond orgona
Kovács Zoltán – nagybőgő
Jeszenszky György – dob

Tracklist:

01 – Hinta
02 – Csoda
03 – Kutyaház
04 – Kert
05 – Diófa
06 – Pad
07 – Tűzhely

https://tinyurl.com/y8a926hv

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

 

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

18 − tizenhárom =

Password generation