Queen – A Night at the Opera (1975) EMI Records

Queen

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat háromszáznegyvenötödik (345) lemeze a brit Queen együttes negyedik stúdióalbuma.

“Az album felvételei négy hónapig zajlottak hat különböző stúdióban, a dalok egy részét előre megírták, a másik részét közösen alakították ki az ülések során. A legfejlettebb felvételi eljárásokat alkalmazták, és a 24 sávos felvételi technológiát teljesen kihasználva, a felvételek többszörös egymásra másolásával erőteljesen megszólaló ének és gitárhangzást hoztak létre. Sokat kísérleteztek a stúdióban, és egyes dalokba addig általuk sem ismert hangszerek és effektusok kerültek, mint a hárfa, az elektromos zongora, vagy egy autó kipufogóhangja.

Megjelenése idején javarészt pozitív kritikákat kapott: a dicsérői szerint a különböző stílusú dalok jól kiegészítik egymást, a bírálói viszont túlprodukáltnak és nagyképűnek tartották. Az első helyet érte el az angol albumlistán, és Amerikában is kedvező fogadtatásra talált, a negyedik helyet érte el a listán, és napjainkig több mint hárommillió példányban fogyott. Két sikeres kislemez jelent meg róla: a „You’re My Best Friend” és a „Bohemian Rhapsody”. Utóbbi az együttes legjobbnak tartott dala, megjelenése idején páratlan sikert aratott, kilenc egymást követő héten át vezette az angol slágerlistát, és világszerte több milliós példányszámban vásárolták meg. Általános vélekedések szerint ez az együttes legjobb stúdióalbuma, és a rocktörténet egyik nagy hatású lemeze. Világszerte hozzávetőlegesen tízmillió példányban kelt el.” (Wikipédia)

1. Death on Two Legs (Dedicated to…) Freddie Mercury Mercury 3:43
2. Lazing on a Sunday Afternoon Mercury Merucry 1:07
3. I’m in Love with My Car Roger Taylor Taylor 3:05
4. You’re My Best Friend John Deacon Mercury 2:52
5. ’39 Brian May May 3:31
6. Sweet Lady May Mercury 4:03
7. Seaside Rendezvous Mercury Mercury 2:15

8. The Prophet’s Song May Mercury 8:21
9. Love of My Life Mercury Mercury 3:39
10. Good Company May May 3:23
11. Bohemian Rhapsody Mercury Mercury 5:55
12. God Save the Queen tradicionális, átdolg. May instrumentális 1:18

A zenészek:
Brian May – gitár, pengetős hangszerek, vokál
Freddie Mercury – vokál, billentyűsök
John Deacon – basszusgitár, billentyűsök
Roger Taylor – dob, vokál

https://zenekucko.com/07807

0

Visits: 16

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhárom − három =

Password generation