Omega – Testamentum (2020) GrundRecords

Kóbor János “Mecky” (1943. május 17. – 2021. december 6.)

Az 58 (!) éves zenekar elkészítette a 17. stúdiólemezét, ami egyfajta összegzése az előző évtizedek munkásságának. Az Omega mindig is fontosnak tartotta a fejlődést, az építkezést, így a Testamentum is túlzás nélkül tekinthető a következő lépcsőfoknak. Ezt megelőzték a zenekar komolyzenei átiratai,a Szimfónia, a Rapszódia és az Oratórium, melyek hatásai keverednek az együttesre jellemző progresszív és space rock hangulatokkal, megbolondítva egy olyan zenei világgal, mint Hans Zimmer teátrális filmzenéi, vagy éppen a Rammstein zakatolása. Ezek egyvelege a Testamentum, ami Kóbor János zenekarvezető énekes szerint „egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet”.A 18 tételes anyagon helyet kapott a vadonatúj szerzemények között néhány újraértelmezés is, amiket hallgatva minden Omega rajongó elégedetten dőlhet majd hátra!

Tracklist:

01 – A Sötétség kapuja (Nyitány)
02 – A Föld árnyékos oldalán
03 – A lángoló huszadik század
04 – Varázslatos, fehér kő
05 – Mennyben az angyal
06 – Huszadik századi városlakó
07 – Jöjj, Szabadító!
08 – Álom XXI. század
09 – A holló
10 – A démon (Lilith)
11 – Ideje a pontot kitenni
12 – Hangyanép (Szörnyű porszemek)
13 – Gloria et honor Deo
14 – A Látogató
15 – Légy hű magadhoz!
16 – Álomszínház
17 – Halotti beszéd
18 – Utolsó ítélet

https://zenekucko.com/ometes

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Views: 6

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Omega – Testamentum (2020) GrundRecords” bejegyzéshez 13 hozzászólás

  1. Valamikor az életem kezdetén az LGT. és természetesen az OMEGA volt a legnagyobb kedvencem, a magyar együttesek közül!
    Nagyon megrendített Benkő László, és Mihály Tamás halála. Ők olyan nyomokat hagytak a világ zenei világában , és a lelkemben melyek felejthetetlenek

    0
  2. Köszi a feltöltést, meg is hallgatgattam, hát nem érzem szükségét, hogy megvegyem. Amitől félni lehetett, ez egy KóbOratórium, a többieknek nagyjából semmi köze nem lehetett hozzá – mint tudjuk, az anyag feljátszásához is kevés volt, de még Szekeresnek is. Az Égi Jelet legalább valóban az Omega hozta össze, még ha keveset is játszottak fel belőle a stúdióban a tagok, de legalább a szerzői munka Omega volt, viszont ebben a Testamentumban csak Kóbor szerzemények látszanak, és hát az ígért totális rock lett oratorikus formában. Zene alig-alig van rajt, csak totalitás totalitás hátán, az ének Kóbor rutinja, a “zene” meg gyakorlatilag végig continuo – templomba jó lesz keresztényrocknak, javaslom, hogy Eric Cartman legyen a dobos ritmikus csimpifonon a leendő élő előadásokon.

    0
  3. Én megvettem három buszjegy árán. Furcsa volt ez a lehengerlő hardrock hangzás, címe alapján egy kicsit lágyabb zenére gondoltam. Furcsállom , hogy a zenészek neve nincs feltüntetve és mint egyéb kommentekből olvastam, Omega zenész nem is játszott rajta és nem is szerzett zenét. Vegyes érzelmeim vannak iránta, hogy szintetizátor zenét hallgatunk. Kérem ezzel kapcsolatos gondolataitokat osszátok meg velem: ssolym@freemail.hu címen! Feribá’

    0
  4. Nagy örömömre szolgál, hogy a T. tagok eszmecserét folytatnak egy zenei mű kapcsán, mivel ez mégis csak egy zenei blog (amin sajnos viszonylag kevés az olyan véleménycsere mint ennek az albumnak a kapcsán, mert úgy tűnik, hogy a T. tagok többnyire csak a gyűjteményeik polírozgatásán munkálkodnak), de Levin mesterrel értek egyet: tisztelet a halottnak és annak, amit életében művelt. Ha majd elmúlik a gyász ki-ki beleállhat a véleményébe.

    Nyugodj békében Mecky!

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × öt =

Password generation