Tangerine Dream – Electronic Meditation (1970/2002) Sanctuary Records

Tangerine Dream

Edgar Willmar Froese (1944-2015) a mai Oroszország területén fekvő, akkor a Porosz Szabadállamhoz tartozó Tilsitben született.

Korán, tizenévesen kezdett el zongorázni és gitározni, majd a Nyugat-Berlin-i Művészeti Akadémián tanult festészetet és szobrászatot (később több Tangerine Dream-borítón is az ő alkotása látható), amikor is megalapította első, The Ones nevű pszichedelikus rockzenekarát, amellyel még Salvador Dali villájában is felléptek. A szürrealista festő amúgy is nagy hatással volt rá, pláne, mert biztatta is, hogy minél bátrabban kísérletezzen a zenében. Froese 1967-ben, avantgárd, experimentális free-rockzenekarként indította el a Tangerine Dreamet, amelyben eleinte gyakoriak voltak a tagcserék, igaz a későbbiek folyamán is bizonyos tagságú felállások határozták meg a zenekar egyes periódusait (a rajongók amúgy is szeretik a Tangerine Dream pályáját különböző szakaszokra bontani, hol lemezcégek, hol felállások, hol hangzások, stílusok mentén).
Ugyan a zenekar az első meghatározó inkarnációjában csak egyetlen lemezt készített, de az 1970-es – még elektronikus hangszerek nélküli – Electronic Meditation fontos mérföldkő a krautrock történetében, miként a triófelállás másik két tagja, Klaus Schulze és Conrad Schnitzler is műfaji legenda, ők szóló és egyéb együtteseikkel közös lemezekkel is kulcsszereplői voltak a korszak zenéjének.” (recorder.blog.hu)

A számok:
1. “Genesis” – 5:57
2. “Journey Through a Burning Brain” – 12:26
3. “Cold Smoke” – 10:38
4. “Ashes to Ashes” – 4:06
5. “Resurrection” – 3:27

A zenészek:
Edgar Froese – six- and twelve-string guitar, organ, piano, sound effects, tapes
Conrad Schnitzler – cello, violin, typewriter
Klaus Schulze – drums, percussion, metal sticks
+
Jimmy Jackson – organ
Thomas Keyserling – flute

https://zenekucko.com/07045

0

Views: 57

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 + tizenkettő =

Password generation