Mini Akusztik Trió – Nyitott kapu Bartók költői világára (2022) H-Music

Magyarországon elsőként a Török Ádám vezette Mini együttes játszott Bartók darabokat progresszív rock stílusban. Papp Gyula zseniális átdolgozásait éppen fél évszázada, 1972-ben rögzítették a Magyar Rádióban, az akkori legmodernebb elektroakusztikus hangszereléssel. De a Bartók-örökösök tiltakozása miatt végül mégsem jelenhettek meg a felvételek, majd idővel sajnos el is vesztek ezek…

De ötven év múltán érkezik az eddigi legteljesebb, egyben legfontosabb Bartók-album, mellyel a Mini Akusztik Trió sikerrel koronázza meg azt, az egykor még az ős-Mini által felvállalt figyelemfelkeltő és gondolatébresztő kultúrmissziót, hogy a rockrajongók könnyen és egyszerűen, a saját közegükben is találkozhassanak Bartók Béla költői világával. Ezúttal a lehető legautentikusabb formában, letisztult hangszereléssel, a bartóki szellemiséghez legközelebb álló hangzással adták elő legfrissebb, egyben örökérvényű feldolgozásaikat. Mely műsort egy speciális, közönség nélküli, élő stúdiókoncert keretében rögzítették a lehetséges legélőbb, leglélegzőbb, legtágasabb hangképpel rendelkező, emberközeli élményt nyújtó hanghordozók érdekében.

Nyugodtan kijelenthető, hogy korszakos remekmű született. A Nyitott kapu Bartók költői világára száz év múltán ugyanúgy méltán tarthat majd számot az utókor érdeklődésére, mint a XX. század egyik legfontosabb zeneszerzőjének és népdal-gyűjtőjének művei, Bartók Béla felbecsülhetetlen értékű testamentuma.

Kézdy Luca – hegedű
Török Ádám – fuvola, ének
Papp Gyula – zongora,orgona, vokál

Tracklist:

01 – Este a székelyeknél
02 – Első román tánc
03 – 3 rondó
04 – Bottánc
05 – 3 csíkmegyei népdal
06 – Kis kece lányom – Allegro Barbaro
07 – Nyitott kapu

Köszönet thoms01-nek (Naftamusic), az eredeti feltöltésért!

https://zenekucko.com/minaktrinyikabakovi

Ha kicsomagolásnál jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

 

1

Visits: 230

Publication author

offline 3 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Mini Akusztik Trió – Nyitott kapu Bartók költői világára (2022) H-Music” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz − tíz =

Password generation