Canned Heat – Living The Blues [2CD] (1968/2003) Liberty/BGO

“A Canned Heat (Hőkonzerv) elnevezésű blues, blues-rock zenekart 1966-ban alapította Kaliforniában a blues-muzsika megszállott szerelmese, az 1945. febr. 26-án született Bob Hite énekes. A mázsán felüli, torzonborz körszakállat viselő, „Bear”-nek, medvének becézett egykori lemezbolttulajdonos 73-ban már több mint 70000 különféle blues-felvétellel rendelkezett gyűjteményében. 
Ezekről nemcsak diszkográfiát készített, hanem úgy gondolta, hogy gyűjteményét saját zenekarának felvételeivel, kottáival is gyarapíthatja. Zenekarában helyet kapott Al “Blind Owl” (Vak bagoly) Wilson gitáros-harmonikás-énekes, aki hasonló érdeklődést árult el a blues-muzsika gyűjtése iránt. 67-ben jelent meg a zenekar első, természetesen a nevét viselő albuma, és felléptek a Monterey Fesztiválon. Wilson 70-ben meghalt, pótlására számos muzsikus töltött rövidebb-hosszabb időt a zenekarban. A zenekar kísérte John Lee Hookert, a legendás blues-énekest, és szerepelt egyik lemezükön Little Richard, a fekete bőrű rockand roll csillag is. 75-ben, tartósabb sikertelenség okából, feloszlott a zenekar.” (Tardos Péter – Rocklexikon)
Csak annyit fűznék Tardos Péter 1987-ben megjelent soraihoz, hogy a banda, kisebb megszakításokkal, az egyetlen élő alapító tag, Adolfo “Fito” de la Parra dobos vezetésével ma is működik.

https://tinyurl.com/yb4cnchs

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × négy =

Password generation