Rock koncertek a Magyar Rádió archívumából: Syrius (1997) Premier Art Records

A Magyar Rádió Rt. és a Premier Art Records Kiadó közös kiadásában jelenik meg az a sorozat, amely “Rock koncertek a Magyar Rádió archívumából” címmel a hetvenes-nyolcvanas évek eredeti koncertfelvételeiből válogat, ahol a korszak jeles magyar együtteseinek, illetve szólistáinak játéka hallható.

A sorozat szerkesztője Victor Máté. A felvételeket mastering után, az eredeti hangzást megőrizve, hiteles kor-dokumentumként adjuk közre. Gyűjtők, az előadók egykori rajongói vagy a kor zenéje iránt érdeklődők számára remélünk vonzó kínálatot nyújtani e sorozattal, amelynek első két darabja 1997 novemberében jelent meg: egy 1975-ös Syrius, valamint egy 1976-os Gemini-koncert. A felvételeken az ismert saját szerzeményű számok mellett az együttesek repertoárjából azok az eredetileg angol vagy amerikai számok is hallhatók, amelyek az együttesek sikeréhez nagyban hozzájárultak, de rádióból, hanglemezről – a kor ma már érthetetlennek tűnő korlátozásai miatt – előadásukban soha nem hallhattunk. Csak a helyszínen, akkor és ott. Szerencsére a rádiófelvételek a koncertek ezen részeit is megőrizték.
A Syrius együttes koncertje: Fővárosi Művelődési Ház (FMH) , 1975. december 5.

Közreműködik: Molnár Ákos – altszaxofon; Baronits Zsolt – tenorszaxofon;
Sipos Endre – trombita; Friedrich Károly – harsona; Halász János – Fender zongora; Nagyistók László – basszusgitár; Veszelinov András – dob; Turai Tamás – ének, konga.

Dalok:
1.Hová mehetnék (Schöck Ottó-S.Nagy István)
2.Hol az ember (Molnár Ákos-Baronits Zsolt)
3.Kinyújtom a kezem (Molnár Ákos-Baronits Zsolt)
4.Karmolás (Wayne Henderson)
5.Nehéz idők (Mitchell)
6.Los Gambos (Eddy Harris)
7.Igen, szép volt (Molnár Ákos-Baronits Zsolt)

https://tinyurl.com/ya5df9yc

0

Visits: 37

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 + hat =

Password generation