Lavay Smith & Her Red Hot Skillet Lickers – Everybody’s Talkin’ ‘Bout Miss Thing! (2006) Fat Note Records

Lavay Smith, 1967-ben született amerikai énekesnő, aki főleg a jazz-blues-swing vonalon jeleskedik. Nyolctagú “little big band”-je a Red Hot Skillet Lickers.
A kis Lavay öt gyerek közül negyedikként született. Apja nagy jazz rajongó volt, ezért a kislány  Fats Waller, Bessie Smith, Helen Humes Billie Holiday és Dinah Washington hallgatása közen nőtt fel. Tizenkét éves korában a családjával a Fülöp-szigetekre költözött. Tizenéves korában Manilában egy rock-zenekarban énekelt, főleg az amerikai hadsereg tagjainak szórakoztatása céljából lépetek fel. Később a család visszatért Kaliforniába, ahol Lavay a középiskola mellett kávéházakban kezdett fellépni. 1989-ben alakította meg a Red Hot Skiller Lickers-t Chris Siebert-tel és Gid Tanner-rel. Nevüket egy 1920-as évekbeli country együttes, a Skillet Lickers ihlette. Eleinte rock and roll klubokban léptek fel, de néhány évvel később a felerősödő szving nosztalgiahullám a hatására váltak igazán népszerűvé. Első albumuk 1996-ban jelent meg. 2000-ben az Everybody’s Talkin’ ’bout Miss Thing című nótájuk a Bilboard magazin jazz listájának 24. helyére ért fel.

Tracklist:

01 – The Busy Woman’s Blues
02 – Everybody’s Talkin’ ‘Bout Miss Thing
03 – Big Fine Daddy
04 – Gee Baby, Ain’t I Good To You?
05 – Now Or Never
06 – I’ve Got A Feelin’
07 – Roll The Boogie
08 – Honey Pie
09 – I Want A Little Boy
10 – Blow Me A Fat Note
11 – Voo-It
12 – He Beeped When He Should Have Bopped
13 – Hootie Blues
14 – Do You Know What It Means To Miss New Orleans?
15 – Sent For You Yesterday
16 – Winter Wonderland

http://tinyurl.com/y4peqvkp

 

1

Hits: 18

Publication author

offline 4 nap

larryz

1 026
Comments: 71Publics: 1824Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..