Karinthy Színház Original Cast – Tanár úr kérem (2019) GrundRecords

Ki ne emlékezne a tanár komótos naplólapozgatása közben átélt rettegésre vagy a megkönnyebbülésre, miután a tanár ma az osztály jó tanulóját hívta ki felelni vagy a padsorok között bujkáló gurgulázó nevetésre, miközben osztálytársunk az óra alatt a kukában rejtőzik.

A „Tanár úr kérem” megszólítja a mostani iskolásokat és az öregdiákokat is, Karinthy Frigyes saját szavaival élve: “Nem látom olyan keservesnek és fárasztónak és nyomasztónak; hanem figyelni fogom benne mindazt, ami benne kedély és humor és emlék és szép fiatalság.

Karinthy Frigyes remekét ismeri minden gyerek, minden szülő, tanárok és diákok, sikeresek és pechesek, jó tanulók és bukottak, stréberek és vesztesek. Bauer, Steinmann, a grófnő, Rogyák, Frőlich tanár úr, akinek általában pickje van, Auer a szemetesládában, Goldfinger, Schwicker tanár úr a másodfokú egyenlettel, és a lányok a Vadász utcából – mindannyiunk közös ismerősei. Most új életre kelnek a színpadon, megjelenik a Markó utcai Főreál, összes rémségével és gyönyörűségével: az elveszett ifjúság megtalálásának, felidézésének reményében.

Tracklist:

01 – Ha harc, hát legyen harc
02 – Gumigutti
03 – A másodfokú egyenlet
04 – Csonkagúla
05 – Egyszerűség
06 – Nagyszünet
07 – Lógok a szeren
08 – Megtanultuk eddig
09 – Lányok
10 – Lecke
11 – A humorban nem ismerek tréfát
12 – Apa
13 – Témazáró

https://tinyurl.com/y4fac4l7

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 9

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × egy =

Password generation