Samsara Blues Experiment – Revelation & Mystery (2011) World In Sound

“A Samsara Blues Experiment második lemezéhez készült borító egyszerűen meseszép. Szó szerint, hisz olyan ez a festmény, mintha a Gyűrűk Ura, vagy épp a Narnia Krónikái díszkiadásához készült volna! Ez alapján azt gondolhatná az ember, hogy a német srácok, csakúgy, mint nagynevű honfitársaik, a Blind Guardian, egy misztikus, fantasy-s, heavy/power metalban utaznak.
Pedig ez egy hatalmas tévedés lenne, ugyanis a Christian Peters vezette banda egyfajta jammelős, pszichedelikus, spaces stoner rockot játszó csapat. Muzsikájukat átitatja az olyan klasszikus rock előadók szellemisége, mint Hendrix, Pink Floyd, Led Zeppelin, Black Sabbath.
Debütáló lemezük tavaly jelent meg és máris itt a folytatás, ami a Revelation & Mystery címet kapta a keresztségben.
Az introként funkcionáló 17 másodperces hangfoszlány arra mindenképp jó, hogy megadja a misztikus hangulatot, hogy aztán a Flipside Apocalypse-szal belecsapjanak a húrokba és kezdetét vegye egy bő háromnegyed órás pszichedelikus trip!
A Samsara zenéjében nagy szerepet játszanak a különböző effektek, amiket nem csak a hangszerekre pakolnak rá gyakran, hanem az éneknél is használják. Christian gitárhangzása hasonlít azért a stoner stílusban etalonnak számító Kyuss-os porszívó soundra, őserejű riffjei a nagyokat idézik, a szólói is megkapóak, még úgy is, hogy nagy valószínűséggel a legtöbbet a garázsban imprózta, miközben ilyen-olyan tudattágító szerek hatása alatt állt…
De a szintiből is jó kis effekteket, zajokat csalogat elő a srác!

Az SBE-ben az a nagyszerű, hogy lemezük hallgatása közben úgy tudunk utazni, hogy közben ki sem tesszük a lábunkat a szobánkból!
Aki nem hiszi, hallgasson utána!” (femforgacs.hu)

A számok:
01. … (00:16)
02. Flipside Apocalypse (05:54)
03. Hangin’ On The Wire (05:30)
04. Into The Black (06:50)
05. Thirsty Moon (05:39)
06. Outside Insight Blues (08:16)
07. Zwei Schatten Im Schatten (02:18)
08. Revelation & Mystery (12:18)

A zenészek: Christian Peters – Vocals, Acoustic Guitar, Electric Guitar, Sitar, Synthesizer [Moog], Organ, Harp; Richard Behrens – Bass, Synthesizer [Moog]; Thomas Vedder – Drums; Hans Eiselt – Electric Guitar, Acoustic Guitar.

https://zenekucko.com/07216

0

Visits: 48

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennégy − kilenc =

Password generation