Bergendy – Ötödik sebesség (1974/1996) Hungaroton-Gong

Bergendy

Az Ötödik Sebesség azoknak is emlékezetes dal, akik 1974-ben még éppen hogy csak el tudtak tipegni a lemezjátszóig, hiszen a refrénje az Ötödik sebesség című, a nyolcvanas évek végéig létező rádióműsor (Ifjúság, politika, kultúra) szignáljában is hallható volt.

A Uriah Heep-szerű vokálja (Look At Yourself) és gitáriffje az egyik első igazi magyar hard-szám, mely a Taurus és a Piramis közötti idők egyik ügyes keménykedő szerzeménye.

Az album a zenekar aranykorának utolsó remeklése, olyan örökzöldekkel, mint Az ördög barátja nem leszek, a SZOT-üdülő kedvenc Szellemvasút és a rockmusical-szerű Léggömb. Mégis, az egyik legemlékezetesebb kísérlet, a Még egy bánatos dal, melyben a Süsü világa keveredik a reneszánsz beat eredményeivel. (rockdiszkont.hu)

A dalok:
01. Ötödik sebesség
02. Szakítsd szét
03. Szeress úgy, ahogyan szeretnéd
04. Az ördög barátja
05. A 34-es kilométerkőnél
06. Még egy bánatos dal
07. Szellemvasút
08. Győzz meg engem
09. Mondhatom, kár
10. Tüskék
11. Léggömb
12. Soha, soha nem múlhat el

A zenészek: Demjén Ferenc – Bass,, Vocal; Debreczeni Csaba – Drums, Congas, Percussion; Oroszlán György – Guitar, Acoustic Guitar; Latzin Norbert – Piano, Organ (Hammond), Synthesizer, Vibraphone; Bergendy István – Saxophone (Baritone), Clarinet; Bergendy Péter – Saxophone (Tenor), Flute, Piccolo Flute; Hajdu Sándor – Trumpet, Trombone, Flugelhorn; Oroszlán György , Bergendy István , Latzin Norbert, Bergendy Péter, Hajdu Sándor – Vocals.

https://ouo.io/22b8Jp

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Bergendy – Ötödik sebesség (1974/1996) Hungaroton-Gong

” bejegyzéshez 4 hozzászólás

        1. Hogy is mondjam: az AVAST nem a legprecízebb program. Valamikor én is használtam, de már nem emlékszem a beállításaira. Később a Bitdefender fizetős változatával dolgoztam, végül rájöttem, hogy a legegyszerűbb a Windows ingyenes Defendere.

          0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

14 − 9 =

Password generation