Neal Schon – Voice (2001) Higher Octave Music

“Hazánkban szinte ismeretlen, 2001-ben készült instrumentális gitár albumot szeretnék nektek bemutatni. A lemez Neal Schon, a Santana mellől felnövő, 1975-től a Journey-ben hatalmas népszerűségre szert tevő gitárvirtuóz szóló munkája. Ez egy klasszikus értelemben érthető feldolgozás lemez. Korunk nagy és “felejthetetlen” slágereit énekli el gitárjával. Neal mindent eljátszik, amit hangszerével el lehet. Tisztán, érzelmesen és felejthetetlenül. 2001. nem idén van, de minden instrumentális gitárzenét kedvelőnek ajánlott a közelebbi ismeretség ezzel a lemezzel. Olyan dalokról van szó, amit többnyire mindenki hallott a rádiókban, és ugyan nyálasak többnyire, de gitárral “énekelve” egészen más érzetei támadnak a hallgatónak…

Ha csak a dalok felsorolását olvassa egy rocker, (Caruso – Hero – Everything I Do * I Do It For You – Killing Me Softly – From This Moment On – Why – I Can`t Make You Love Me – Con Te Partiro – My Heart Will Go On – A Song For You), akkor sok jót nem jelethet neki. Mondjuk a “Hero”, amit Mariah Carey (írta: Walter Afanasieff) énekelt bennem csak a libidót fokozza (merthogy én csak klipen láttam, hang nélkül általában). A dal érzelmektől hemzseg. Viszont ebben a verzióban, gitárral nagyon izgalmas produkció, még akkor is, ha az eredetit a végtelenségig követi hangszerelésében. De ne ugorjuk át az első dalt sem.

Mint a cikk tetején szerepel az albumot Grammy díjra jelölték, amit abban az évben Larry Carlton és Steve Lukather kapott a “No Substitutions – Live In Osaka” lemezért. Nealnek semmi oka szégyenkezni. Mindkét lemez megérdemelte volna a díjat.

Neal számára jelentéktelen, hogy ezek a dalok a világ minden táján slágerek. Sajátjaiként szereti játszani, ez minden gitárhangból kihallatszik. Meghagyta a dalok eredeti hangulatát. A hangszerelések, még ha lehet finomodtak is.” (passzio.hu)

Az 1954-ben a Californiai San Mateo-ban született Neal Joseph Schon 10 éves korától gitározik, s 17 évesen már Carlos Santana csapatában muzsikál. Két Santana album ( Santana III. és Azteca) felvételein is közreműködik, majd 1973-tól a Journey együttes vezetője. Csodálatos tehetségű gitáros, mindent eljátszik, amit a hangszeren egyáltalan el lehet játszani, s mindezt tisztán és érzelmesen.
2001-ben megjelent Voice című szólóalbumán ismert slágerek feldolgozásait hallhatjuk Gary Cirimelli – szintetizátor, dob programok, és akusztikus ritmusgitár, valamint Scott Fuller – szintetizátor közreműködésével.
A gitárzenét kedvelőknek kötelező darab.

A számok:

01. Caruso
02. Hero
03. (Everything I Do) I Do It For You
04. Killing Me Softly
05. From This Moment On
06. Why
07. I Can’t Make You Love Me
08. Con Te Partiro
09. My Heart Will Go On
10. A Song For You

https://tinyurl.com/ybvys7tc

0

Visits: 5

Publication author

offline 4 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2313Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Neal Schon – Voice (2001) Higher Octave Music” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

12 + öt =

Password generation