Tolcsvay László – ’68 (2018) Grund Records

Tolcsvay László, a Tolcsvay Trió és a Fonográf alapító tagja sok nagysikerű musical és rockopera zeneszerzője. Neve 1968 óta ismert a nagyközönség előtt. Pont ötven éve ír dalokat a 2018-ban 68 éves muzsikus. Ezt a „számmisztikát” felfedezve jelentet meg ez az album, ’68 címmel.

A CD-re a ma már örökzöld dalokat, maga Tolcsvay László válogatta össze, aki ezeket a számokat és gondolatokat érzi magához a legközelebb. A sokszínű összeállításban találhatunk romantikus, dögös vagy elgondolkodtató nótákat is. Természetesen Az első villamos, a Jöjj kedvesem és a Nemzeti dal is rákerült a lemezre. A legendás dalok között szerepelnek régi és új felvételek, valamint egy koncerten rögzített dal is.
Bónuszként pedig egy vadonatúj dal is hallható a CD-n, melynek szövegét, mint oly sok Tolcsvay dalét, Bródy János jegyzi.

Közreműködtek:
Tolcsvay László – ének, gitár, billentyűk
valamint:
Anti Tamás, Axmann Péter, Bartha Tibor, Csiszár Péter, Csurgai Attila, Födő Sándor, Hrutka Róbert, Illényi Katica, Lengyelfy Miklós, Móricz Mihály, Németh Oszkár, Sipeki Zoltán, Jamie Winchester, Czerovszky Henriett, Kozma Orsi, Tóth Edina, Voga Viktória, Bartha kórus

Tracklist:

01 – ’68
02 – A show folytatódik
03 – Hunyd le a szemed
04 – Jöjj kedvesem
05 – Az első villamos
06 – Valahol vár
07 – Éltek vizek
08 – Mosolyod vigasztal
09 – Nemzeti dal
10 – Békét és reménységet
11 – Tudod, én ott voltam

Köszönet thoms01-nek (Naftamusic), az eredeti feltöltésért!

https://tinyurl.com/y7juxza3

0

Views: 20

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

1 × 1 =

Password generation