Johnny Winter – Raisin’ Cain (1980) Sony

John Dawson Winter III  (1944-2014)  a Mississippi állambeli Lelandben született olyan családban, ahol a szülők mindent megtettek azért, hogy a két fiútestvér zenei tehetsége minél előbb kibontakozhasson. Apjuk szaxofonon és bendzsón játszott, édesanyjuk pedig zongorán kísérte őket a családi zenéléseknél – idilli kép, ha valaki vizuális típus. Ha hozzátesszük azt a nem letagadható tényt, hogy mind Johnny, mind testvére, Edgar albínó – a legkeményebb fajtából – akkor még akár egy diszkrét horrorfilm első kockáira is asszociálhatunk.
Johnny és a két és fél évvel fiatalabb Edgar több hangszeren is játszott. Különféle neveken muzsikáltak, kezdetben It And Them, majd Johnny and the Jammers, míg végül a stílszerű Johnny Winter and The Black Plague – azaz Fekete Pestis néven. A blues már akkor a fiúk szenvedélye volt.
1962-ben a Beaumont-i Raven klubban B.B. King játszott, csak a Winter-fivérek fehérlettek a tömegben, a szó legszorosabb értelmében. Johnny jelezte, hogy felmenne a színpadra és gitározna a mesterrel. Egy olyan helyen, ahol a szimpla fehér ember is ritka volt, mindenképpen érdekes elképzelés – és a siker óriási volt.
1968 végén Johnny Winter címmel jelent meg első lemeze. Az 1969-es Second Winter című albumról mindenki elragadtatással beszélt. 1971-ben kábítószer-problémák miatt átmenetileg abbahagyta a zenélést, de 1973-ban a Still Alive And Well című blues-rockos lemezzel diadalmasan tért vissza. A 70 centis hófehér hajat viselő, rommá tetovált Johnny nem tudott leállni. A fantasztikus Captured Alive! után, 1977-től négy évig Muddy Waters bandájában gitározott. Azután időnként el-eltűnt, majd ismét ragyogó lemezekkel örvendeztettemeg rajongóit.(blueskocsma.hu)

Ez a lemeze kis kitérő volt a rock irányába.

A számok:
01. “The Crawl” (Raymond Victorica, Wayne Shuler)
02. “Sittin’ in the Jail House” (Robert Ross)
03. “Like a Rolling Stone” (Bob Dylan)
04. “New York, New York” (Rob Stoner)
05. “Bon Ton Roulet” (Clarence Garlow)
06. “Rollin’ and Tumblin'” (McKinley Morganfield)
07. “Talk Is Cheap” (Jim Liban)
08. “Wolf in Sheep’s Clothing” (Jon Paris)
09. “Don’t Hide Your Love” (Jon Paris)
10. “Mother-in-Law Blues” (Don Robey)
11. “Walkin’ Slowly” (Earl “Connelly” King)

A zenészek:
Johnny Winter – guitar, vocals
Jon Paris – bass, guitar, harmonica
Bobby Torello – drums
Tom Strohman – saxophone
Dan Hartman – piano
Dave Still – tambourine

https://tinyurl.com/yabfo7g4

0

Visits: 5

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

16 + tizenhat =

Password generation