Samsara Quartet – Bindu (2003) X-produkció

Samsara Quartet

“A formációt 2000-ben olyan neves zenészek hozták létre, mint a világhírű Lantos Zoltán hegedűs, a 2001-ben az év jazz-gitárosának választott Juhász Gábor, valamint két megbízhatóan autentikus indiai ütőhangszeres: Szalai Péter és Nyusztay Iván.

Lantos és Szalai több évet töltöttek Indiában, elsajátítva a klasszikus indiai hangszerkezelési módokat, harmónia- és ritmusvilágot. Lantos Zoltán még különleges, rezonáns húros hegedűt is készíttetett magának, melyek segítségével olyan telt hangzást sikerül megvalósítania, amely magába foglalja a hagyományos hegedű és az indiai pengetős szitár vagy a vonós szárangi előnyeit.

A quartet indo-jazz zenét játszik, azaz az indiai zenéből vett elemeket és színeket emeli át a jazz világába. Zenéjük tökéletes kikapcsolódást nyújt, amely még akkor is magával ragad, ha a legnagyobb forgatagban hallgatjuk.

A Samsara 2002-ben lemezt készített Bindu címmel, és nagy sikerrel turnézott Indiában, Egyiptomban és Közép-Európában. A ritkán hallható kvartett zenéje azon kevés igényes produkciók egyike, mely azonnal hat. Ennek a zenének ugyanis tágas atmoszférája, levegője és ódon illata van, melynek hatásán lehetetlen kívül maradni. Ez a zene a mesés Indiát, valamint Shaktit idézi, már csak a hangszer-összeállításból adódóan is.” (zene.hu)

1. Bindu
2. Reggae Ceylon
3. Puriya
4. Spirit
5. Diwali
6. Daksha
7. Passacaglia

Felállás: Lantos Zoltán – hegedű; Juhász Gábor – gitár; Szalai Péter – tabla; Nyusztai Iván – ghatam, kanjira

https://ouo.io/VajspM

0

Visits: 57

Publication author

offline 1 nap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Samsara Quartet – Bindu (2003) X-produkció” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

19 − 8 =

Password generation