Tuck & Patti – I Remember You (2008) T&P Records

Tuck és Patti, azaz William Andress és Patricia Catchard különleges hangzású duója több mint negyedszázada adja elő finom dzsesszből, érzékeny soulból és felemelő bluesból építkező számait.
2003-ban már óriási sikerrel léptek fel az A38 Hajón. Itt az ideje a visszatérésnek – annál is inkább, mert azóta új lemezük jelent meg.
Tuck és Patti 1978-ban talált egymásra egy San Francisco-i zenekar meghallgatásán. Mint mondják, a találkozás villámcsapásszerű volt: nem pusztán értő és érzékeny zenésztársat, hanem házastársat is leltek egymásban. Bár az énekesnő és a gitáros eleinte nagyobb létszámú együttesben gondolkodott, hamar kiderült, hogy zenészi erényeiket legjobban duóban domboríthatják ki. 1981 óta töretlenül koncerteznek, játszanak együtt, és folyamatosan adják ki lemezeiket, amik az amerikai dzsessz- és soul-listák örök kedvencei.Nehéz megmondani, hogy miben rejlik leginkább Tuck és Patti muzsikájának varázsa. Tuck csilingelő, magasan akkordozó, staccatós gitárjátátékában vagy Patti azt remekül ellenpontozó és kiegészítő telt, érett, mély énekhangjában, a finom, lírai, soulból, bluesból, smooth jazzből összegyúrt, elegánsan felépített dalokban. Valószínűleg mindháromban. A dalokat szinte kizárólag Patti szerzi, de gyakran nyúlnak olyan klasszikusok feldolgozásaihoz is, mint Lennon és McCartney, Minnie Ripperton, Al Green, Burt Bacharach, de gyakran feldologznak popszerzeményeket is, mint például Cyndi Lauper Time After Time-ját (amit annak idején még Miles Davis emelt be a klasszikus dzsessz-sztenderdek közé) vagy Freddie Mercury és Rod Stewart munkáit. Tulajdonképpen “zenei mindenevőkről” van szó, akik a leghétköznapibb popdalokat is képesek ugyanolyan magas érzelmi hőfokon, elemeteráris virtuozitással és mély, már-már vallásos beleéléssel előadni, mint a legnagyobb dzsessz-örökzöldeket vagy gospel-klasszikusokat.” (a38.hu)

A számok:
1. I remember you 3:52
2. In a sentimental mood 4:34
3. Deed I do 2:38
4. The very thought of you 3:18
5. When I fall in love 5:00
6. A foggy day 5:56
7. It might as well be spring 5:27
8. Old devil moon 3:38
9. Embraceable you 3:54
10. With a song in my heart 5:02

https://ouo.io/oW84D

0

Visits: 15

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkettő − kettő =

Password generation