Hadden Sayers Band – Hard Dollar (2011) Blue Corn Records

A texas-i születésű Hadden Sayers zenei pályafutását a 80-as évek végén kezdte. Eleinte az Antone’s Records „házi együttesében” muzsikált, később Lucky Petersonnal turnézott. Szóló karrierjét elindítva sorra jelentek meg albumai, s megközelítőleg évi 200 fellépése volt.
A felfelé ívelő pályája az új évezredben megtört: lemezkiadója tönkrement, koncertszervezője elhagyta, és elvesztette nagybátyját, a kísérőzenekarában doboló Rick Frye-t is. Az őt ért sokk hatására hátat fordított a zenének, és egy düledező dél-ohiói halászkunyhóba költözött. A talpraállásban lakótársa, a nyugdíjas kőműves Conrad McCorkle segítette. A közelmúltban kiadott visszatérő korongja repertoárjának összeállítása szimpatikus, ugyanis a gitáros-énekes vállalva a kockázatot, bátran támaszkodott önnön képességeire, így csakis saját nóták kerültek feljátszásra. Az alapvetően gitárközpontú album zenei spektruma meglehetősen széles, hisz a rockos Take Me Back To Texas-tól, az All I Want Is You című swamp rock balladán át az R & B alapú Flat Black Automobile-ig, különböző stílusú darabokat hallhatunk. A lemez sarokköve, a Ruthie Fosterrel előadott duett (Back To The Blues) az énekesnő frissen megjelentetett Live At Antone’s koncert CD/DVD-jén is megtalálható.
Hadden Sayers legújabb hanganyaga által ismét egy olyan korongot vehetünk a kezünkbe, amelyen a kivételes minőségű zene tökéletes előadással találkozik. Az ilyen felvételek, és a hozzá méltóan ízléses kiállítású digipack-ként kiadott albumok miatt érdemes még mindig CD-ket gyűjteni. (hoati, bluesvan.hu)

A számok:
01. Take Me Back To Texas
02. All I Want Is You
03. Back To The Blues – (featuring Ruthie Foster)
04. Insideout Boogie
05. Lap Of Luxury
06. Flat Black Automobile
07. Sweet Texas Girls
08. Crush On You
09. Ain’t Comin’ ‘Round No More
10. Hippie Getaway
11. Burnin’ Up
12. Room 155
13. Moneyshot

A zenészek:
Hadden Sayers (Guitar, Vocals)
Rolf Wikstrom (Guitar, Vocals)
Tony McClung (Drums)
Mark Frye (Bass, Fender Rhodes)
Dave DeWitt (Hammond B-3, Wurlitzer and piano)

https://tinyurl.com/y9tcn433

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Hadden Sayers Band – Hard Dollar (2011) Blue Corn Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenöt + 19 =

Password generation