Junkies – Szép új világ (2005) Warner Magneoton

Nem vagyok a punk rock zene kedvelője, így a Junkies nevű magyar zenekarról semmit nem tudok. Mivel alapvetően kíváncsi természetű vagyok, igyekeztem tájékozódni, de úgy vettem észre, hogy e műfaj kedvelői nem igazán dolgoznak azon, hogy mások is információhoz jussanak kedvenceikről.

Így aztán marad a zene.
Én pedig úgy érzem, hogy a virágozzék száz virág koncepció mentén eleget tettem a műfaj támogatásával kapcsolatos feltételezett kötelezettségeimnek.

1. Beavatás (1:46)
2. Szép új világ (3:34)
3. XXI. századi srác (3:54)
4. Gyere le velem a mélybe (2:19)
5. Ne csinálj nekem programot (3:53)
6. Vérfolt a kövön (2:26)
7. Leggyönyörűbb (5:35)
8. Ami táplál, az pusztít el (3:09)
9. Minden álmom (4:12)
10. Mindegy csak hasson (4:48)
11. Vége a dalnak (4:43)
12. Lesz még ráadás (3:46)
13. Feloldozás (6:58)

A zenészek:
Szekeres András (ének)
Riki Church( basszusgitár, vokál)
Barbaró Attila (szólógitár, vokál)
Bonyhádi Bálint (dob)

http://tinyurl.com/yc8u63f9

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Junkies – Szép új világ (2005) Warner Magneoton” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. A kilencvenes évek második, kétezresek első felében ismertebbek voltak mint manapság, de nem mondhatóak igazából punk rocknak – hacsak nem a zenéjük egyszerűségét, sematizmusát, forszírozott ritmikáját tekintve. Inkább afféle rádióbarátközeli mainstream pop-rockot szoktak játszani – látszatpunk. “Glampunk”, “divatpunk”. Nem vesztettél vele semmit, hogy nem ismered őket. 🙂

  0
  1. Nem értek veled egyet. És osztok infót is: Legsikeresebb és leghíresebb lemezük az 1997-es Nihil, koncertjeik alapja a mai napig. Zenéjüket semmiképp nem mondanám pop-rock-nak, a klasszikus punktól inkább a hardrock felé hajlanak valamennyire az erős gitárjáték következtében (gitárosuk jelenleg a Zorallban is nyomja). Én mindenkinek ajánlom punktól függetlenül, aki az erős, gitárcentrikus zenét szereti (főleg a Nihilt).

   0
   1. Én a Zorallt se tudom komolyan venni. No, ha azt mondtam a Junkiesra, hogy sematizmus, akkor a Zorall meg még vállaltan is az, vállaltan hozott anyagból dolgozik. Szerintem a Junkies is csak hozott anyagból – és ez nagyobb “baj”, mint az, hogy nem tetszik. “Nincsen benne semmi, de az legalább érthető.” De aki olvassa, fogadja meg az ajánlásodat, próbálja ki, hátha neki megtetszik.

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenegy + húsz =

Password generation