V.A. – Wild – OST (2014) Sony Music

Wild (Vadon). Cheryl Strayed, miután azt gondolta, mindent elvesztett, maga mögött hagyja romokban heverő életét. Ezerszáz mérföldes, magányos túrára indul a vadon mélyére. A Strayed kalandjairól szóló bestseller-memoár jóval több mint beszámoló egy tapasztalatlan túrázó őrült, kimerítő gyaloglásáról, amely a Mojave sivatagból a Pacific Northwesten át tartott.

A vadon hívó szavát meghalló, felnőttkorba lépő, punk szellemiségű, modern, fiatal nő vibrálóan őszinte portréja rajzolódik ki előttünk. Az úton megtapasztalja, mi a szomjúság, a hideg, a forróság, találkozik vad és elvadult állatokkal, és ami a leggyötrelmesebb: szembe kell néznie saját félelmeivel. Végig kell mennie újra saját, bánatkővel kirakott, kísértetjárta múltján is.

Strayed nagy sikerű könyvének filmváltozatát az Oscar-jelölt Jean-Marc Vallée rendezte meg, a forgatókönyvet a szintén Oscar-díjra jelölt Nick Hornby írta, a főszereplő pedig korunk egyik legjelentősebb színésze, az akadémia díjával szintén kitüntetett Reese Witherspoon volt. Közös gondolatukká és akaratukká vált filmre vinni, és feltárni azt a történetet, ami nagyrészt egy nő lelkében megy végbe – emlék-örvények, félelmek, ötletek, dalok, versek, harag és félelem gyors váltakozásával –, miközben fizikailag is hatalmas utat jár be.

„A Vadon – mondja Witherspoon – rengeteg olyan dologról szól, ami megérinti az embereket. Az életről, a szerelemről, a veszteségről és a családról. Egy nőről, aki teljesen összetört, de megtalálja a módját, hogyan segítsen önmagán.”

„A történet főszereplője meg akarja változtatni az életét, amihez drasztikus módot választ, úgy dönt, hogy végigmegy a Pacific Crest Trail (PCT) több ezer kilométeres túraútvonalán – magyarázza Vallée, a rendező. – Nagy út, ami alatt felfedezi önmagát, szembenéz saját életével és feltesz magának néhány igen kemény kérdést. Útja a megváltás útja is. Ez a lényeg.”

A film zenéje:
01. Simon & Garfunkel — El Condor Pasa (If I Could) (3:08)
02. First Aid Kit — Walk Unafraid (5:17)
03. Wings — Let ‘Em In (5:10)
04. The Shangri-Las — I Can Never Go Home Anymore (3:13)
05. Leonard Cohen — Suzanne (3:47)
06. Billy Swan — Don’t Be Cruel (4:14)
07. Free — Be My Friend (BBC Session / Take 1) (5:46)
08. Lucinda Williams — Something About What Happens When We Talk (3:47)
09. Portishead — Glory Box (5:05)
10. Bruce Springsteen — Tougher Than the Rest (4:35)
11. Pat Metheny Group — Are You Going with Me (8:49)
12. The Hollies — The Air That I Breathe (4:04)
13. Simon & Garfunkel — Homeward Bound (2:30)
14. Dusted & Eric D. Johnson — Ripple (5:10)
15. Evan O’Toole — Red River Valley (0:46)

http://tinyurl.com/y785hhvu

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

17 − 11 =

Password generation