Váczi Eszter Quartet – Belső tenger (2014) Veq

Váczi Eszter lemeze: ellazító, finom melódiák, óvatos, elborult szólókat mellőző hangszerelés, könnyen fogyasztható, popos jazzdalok (olykor fordítva), de az igazi erősségük az egész magyar könnyűzenei piacon páratlan dalszövegek: se lerágott csontok, se lila köd, kis történetek, élethelyzetek, itt melankólia, ott életvidámság.

“A hanganyag zenei producere Helik Hadar volt, aki egyben a felvételi hangmérnök, illetve a keverés és a mastering felelőse is. Hadar a négyszeres Grammy-díjas, Herbie Hancock, Norah Jones, Raul Midón, Wayne Shorter, Mike Stern és sok világhírű muzsikus munkatársa.
A felvételek a Pannonia Studióban készültek, ahol olyan mikrofonokat és stúdióberendezéseket tudott használni a zenekar, melyek nagyon kevés helyen érhetők el. A felvett dalokat Hadar Los Angelesben keverte, illetve masterelte.

Helik azonban nemcsak abban segítette Váczi Eszteréket, hogy szóljon világszínvonalon a felvétel, hanem abban is, hogy hogy tudják magunkból kihozni a legtöbbet.

A kész albumot Helik megmutatta egy barátjának, David Batteau-nak, aki korábban olyan előadókkal dolgozott, mint Art Garfunkel, Donna Summer, Madeleine Peyroux, David Sanborn, George Duke. David Batteau az anyagot meghallgatva felajánlotta, hogy angol szövegeket ír az együttesnek, amivel a nemzetközi piacon is debütálhatnak. Azóta a szövegek elkészültek, a quartet tervei szerint a lemezt angolul is rögzíteni fogják.
A Belső tengerrel valószínűleg az utóbbi idők egyik legmagasabb költségvetésű jazzlemeze készült el Magyarországon. A zenekar a költségek több mint 80%-át saját zsebből finanszírozta, de segítséget kapott az NKA-tól és az Artisjus Alapítványtól is.” (kulturpart.hu)

Kedves Gykrantz, köszönjük szépen a lemezt!

A számok:
1, Nincs tovább
2, Jules és Jim
3, Szappanok
4, Belső tenger
5, San Sebastian
6, Dúdold ezt a dalt
7, Karion
8, Félrefestett szájú néni
9, Ana as-sirr
10, Rózsadombi
11, A nyár meséje

A zenészek: Váczi Eszter – ének; Gátos Iván – zongora; Schneider Zoltán – gitár; Gátos Bálint – basszusgitár; Mike Zsolt – dobok; Gyenge Lajos – dobok; Baló István – dobok; Sipeki Zoltán – gitár.

http://tinyurl.com/yaohr5r5

0

Visits: 10

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Váczi Eszter Quartet – Belső tenger (2014) Veq” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 − egy =

Password generation