Dave Hole – Outside Looking In (2001) Alligator Records

Dave Hole – teljes nevén David Robert Hole – 1948. március 30-án született Cheshire-ben, Angliában, ennek ellenére ausztrál rock-blues – gitárosként tartják számon.
Bár Angliában született, 4 évesen családjával Ausztráliába költöztek. 6 éves korában kezdett érdeklődni a blues iránt, amikor meghallott egy osztálytársánál egy Muddy Waters-albumot. 12 évesen kapta első gitárját, ekkor kezdett autodidakta módon gitározni, rendszeresen zaklatva a Perth környéki összes gitártanárt. Tananyagként Eric Clapton, Hendrix és Blind Lemon Jefferson albumait használta.
Bár Dave Hole balkezesként született és úgy is kezdett gitározni, egy focibalesetben eltörte egy ujját, és a lábadozás alatt jobbkezesként gyakorolt. Valószínűleg lassan gyógyult, mert -bár a balkezesség megmaradt – jobbkezes módon játszik azóta is. 1972-ben lett hivatásos zenész Londonban, ezután 1974-ben visszatért Ausztráliába. Az ezt követő 20 évben Perth és nyugat -Ausztrália szórakozóhelyein és pub-jaiban játszott.
Rajongói kedvéért együttesével 3 nap alatt felvettek egy albumot, Short Fuse Blues címmel, amit a fellépéseken lehetett megvenni. Nos, ebből a lemezből küldött el kíváncsiságból egy példányt a Guitar Player magazinnak az Egyesült Államokba, ahol a főszerkesztő, miután velősen Stevie Ray Vaughan-hoz hasonlította Hole-t, átküldte az albumot az Alligator Records-hoz. Ezt követően lett Dave Hole a legnagyobb blues-zal foglalkozó kiadó első nem amerikai sztárja.
Dave Hole zenéjét attól a pillanattól több, mint ezer amerikai rádióállomás sugározta, a legnagyobb zenei szaklapok – mint a Guitar World és a Billboard, valamint a Chicago Tribune – foglalkoztak vele és zenéjével. Fesztiválokon lépett fel Németországban, Hollandiában, Franciaországban és Svájcban, turnézott Brazíliában, Svédországban, Norvégiában, Olaszországban, Oroszországban – gyakorlatilag mindenhol Európában. 10 albuma jelent meg idáig. El lehet mondani, hogy Dave Hole, ez a különleges tehetségű angol-ausztrál zenész elért mindent, amit ebben a szakmában el lehet érni. (blueskocsma.hu)

A lemezt pedig őszintén ajánlom mindenki figyelmébe.

A számokat – a jelzettek kivételével – Dave Hole szerezte:
01 Jenny Lee 4:24
02 He Knows The Rules (McCracklin) 3:40
03 Outside Looking In 4:03
04 You Move Me So (B.B.King) 3:48
05 How Long? 5:38
06 Nobody 3:33
07 Blues Begins At Home 3:45
08 Walk Away (Nicholson & Ketchum) 4:53
09 Get A Job 3:57
10 Insomniac 3:57
11 Out Of My Reach 4:35
12 Living On Borrowed Time 3:50

A zenészek: Dave Hole – guitar, vocals; Roy Daniel – basszusgitár; Bob Patient – keyboard; J. Mattes – drums; Cliff Blackburn – percussion; James Hewgill – piano (11).

https://tinyurl.com/ybyxwdvj

0

Visits: 5

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

11 − egy =

Password generation