Neil Young – Le Noise (2010) Reprise Records

 “Az újdonságok felé nyitott Neil Young ötven éves, meghatározó és sokakat megihlető pályájának harmincötödik szólólemezéhez érkezett a legendás, például a Joshua Tree-t is jegyző Daniel Lanois producerrel. Ha igaz, az albumot is róla nevezték el.
A Le Noise Young falzettjére és a Lanois stúdiókellékeivel fűszerezett, fűrészelt, torzított, roncsolt és erősített zajos gitárra fókuszál, vastag és vakolatlan falak tövében. Lanois és Young együttműködése látványosan teremti meg az új Neil Young szobrot, a bazaltból faragott magányos hajóst, mely két-három akusztikus pihenősziget útbaejtésének kivételével a saját maga keltette zúgás könyörtelen hullámain halad előre.

Young az egymásra halmozott, hol elmosott, hol éles rétegek, a maguk után tartalmas torzulást húzó gitárok hangfüggönyéből énekel kifelé, próbálja meghaladni a saját határait, ami ugye sokszor nem is sikerül, de képes elég erős és szuggesztív maradni ahhoz, hogy tömegeket állítson háta és frissen hímzett zászlója mögé – előbbi hatvannégy éves, utóbbit pedig a tapasztalatok és következtetések megosztásának nemzetközi szimbóluma, a rubin orrszarvú díszíti. Visszhangok, ezerfelől közlekedő, gyengülő és erősödő töredékek, stabil és sallangok nélküli alapgondolatok, minimum felkijáltójelként értékelhető indulások és folyamatosan fenntartott, izgalmas feszültség keretezi a Le Noise dalait.

Neil Young ereje teljében tér vissza, és hozza magával a mozdíthatatlan hegyek stabilitását, meg azt a környezetet, amelyben legújabb lemeze az emelkedett és az emberi, illetve a gyengéd és a kemény minőségeit egyszerre képes mutatni. Nincsenek kérdések, történetek és kijelentések alapoznak a két veterán együttműködésének, amitől az album kimondottan karakteres ízzel bíró anyag lesz.” (est.hu)

A számok:
01. Walk With Me
02. Sign Of Love
03. Someone’s Gonna Rescue You
04. Love And War
05. Angry World
06. Hitchhiker
07. Peaceful Valley Boulevard
08. Rumblin

http://tinyurl.com/yc2aqu6l

0

Views: 6

Publication author

offline 2 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Neil Young – Le Noise (2010) Reprise Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

5 × négy =

Password generation