Hans Theessink & Terry Evans – Visions (2008) Blue Groove

Ismét egy előadó, aki méltánytalanul kevéssé ismert. Hans Theessink 1948. április 5-én Hollandiában született, Ausztriában él, és többször járt és lépett fel hazánkban is. Mosaic nevű alkalmi zenekarának Sebestyén Márta is tagja. 
Bo Diddley mondta rólal, hogy “pokolian jó gitáros”, és nem tévedett. Otthon van a R&B, soul, delta-blues, boogie-woogie, country, és még számtalan stílusban, de igazi erőssége az autentikus southern blues.
Idézet Balogh Tibornak a zene.net-en írt ismertetőjéből: “Tökéletesen ura a hangszerének, nem készít ízlésficamos és stílustalan albumokat. Nem igyekszik megnyerni a tizenéves réteget, azokat, akik még nem képesek a giccset, a tehetségtelenséget különválasztani az igazi muzsikától. Akik a naponta a televízió képernyőjéről az arcunkba tátogó ugribugri senkiknek hisznek, és akiknek a Backstreet Boys-tól a Splash-ig tart a zene.
Theessink a blues nagy és végtelen óceánján hajózik zenekarával; igazi szintetizáló muzsikus, hamisítatlan “bluesista”.”
Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy lemezein gyakran a bőgő, vagy basszusgitár helyett, vagy mellett a tubát használja, s ebben nagy segítségére van Jon Sass amerikai tubaművész.

Terry Evans (1937-2018), a Mississippi delta vidékéről származó gitáros hangjáról valaki azt írta valahol: olyan mint a fekete csokoládéval bevont bársony.
Los Angelesben session-énekesként, majd dalszerzőként és zenekarvezetőként működött, majd Bobby Kinggel végigturnézták az USÁT, később Ry Cooderrel dolgoztak együtt.
1993-tól haláláig szólóban muzsikált.

A számok:
1 Going Back Home
2 Talk to Your Daughter
3 Demons
4 Mother Earth
5 Got to Keep Moving
6 Let the Four Winds Blow
7 Vicksburg Is My Home
8 Glory of Love
9 Don’t Let the Green Grass Fool You
10 At the Dark End of the Street
11 You Can’t Judge a Book By the Cover
12 Trouble in Mind
13 Come to the River

A zenészek: Hans Theessink & Terry Evans- vocals, guitars; Phil Bloch – percussion; Richard Thompson – electric guitar; Bo Diddley – spoken comment (11)

https://tinyurl.com/y72u6npe

0

Visits: 8

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Hans Theessink & Terry Evans – Visions (2008) Blue Groove” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 + 1 =

Password generation