King Crimson – Lark’s Tongues in Aspic (1973/2012) Robert Fripp

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat kettőszázhetvennegyedik (274) lemeze a brit King Crimson ötödik nagylemeze.
A Robert Fripp kiadásában 2012-ben, a KC 40. évfordulója tiszteletére megjelent 13 CD (+DVD és Blue-ray disk) alaposan körbejárja a korszakalkotó albumot. Én a 13. korongot, az eredeti lemez “remasterelt” változatát hoztam a kuckóba, a rockdiszkont.hu ajánlójával:
“A King Crimson progresszív rock-együttest Robert Fripp gitáros és Michael Giles dobos alapította 1969-ben. Bár stílusát leggyakrabban a progresszív rock kategóriájába sorolják, zenéjükre a dzsessz, a klasszikus zene, a kísérleti zene, a pszichedelikus rock, az új hullám, a heavy metal, a gamelan és a folkzene is komoly hatást gyakorolt. Első, In the Court of the Crimson King című albumukat a rock egyik mérföldkövének tartják. A korongot sokan a progresszív rock kiindulópontjának tartják, ahol a dzsessz és az európai klasszikus zene hatásai teljesen átvették a blues helyét.

Az emberi kultúra egyik kimagasló csúcsának számító, 1973-as “Larks’ Tongues in Aspic” című King Crimson album végre a zenei életben elfoglalt valós pozíciójának megfelelő kivitelben kerülhet a gyűjtők polcaira.

A zenetörténeti mérföldkőnek számító album, 40 év után is erősen ajánlott a zenei tanulmányokban elsajátított tudás elmélyítésére; valamint -környezetünk reális felmérésére-, ugyanis a “Larks’ Tongues in Aspic” kiváló IQ- és AQ tesztként is felfogható.”

A zenészek: Robert Fripp – guitars, mellotron, devices, electric piano; John Wetton – bass, vocals, acoustic piano; Bill Bruford – drums; David Cross – violin, viola, mellotron, flute, electric piano; Jamie Muir – drums, percussion.

A számok:
1. Larks’ Tongues in Aspic (Part I)
2. Book of Saturday
3. Exiles
4. Easy Money
5. The Talking Drum
6. Larks’ Tongues in Aspic (Part II)

https://tinyurl.com/y98wnhjf

0

Visits: 17

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy + négy =

Password generation