Riverside – Out Of Myself (2003) The Laser’s Edge Records

“Itt nálunk kritika még nem jelent meg a Riverside névre hallgató lengyel bandáról. És tessék, mindjárt indulásnak egy zseniális lemez. Mariusz Duda énekes, basszer, gitáros hangja felkavaró, érzelmes, ha kell depresszív, ha kell kemény, mint a kő (és akcentusnak halvány jele sincs).

Zseniális az ürge. Az egész lemezt viszi a vállán. Piotr Grudzinski gitáros olyan kiforrott szólókkal lép elő (a halál stílusos aláfestőgitározása mellett), hogy az elképesztő. Piotr Kozieradzki dobos kiszámítható, de néha akár be is keményítő játéka, Jacek Melnicki szintis stílusos zajai, és klasszikus progresszív hangjai röpítik a dalokat, ha kis szerencséjük van a világhírnév felé. Remélem szerencséjük lesz nekik! Igazán bevállalhatná a kiadványt akár még az InsideOutMusic is, mert akkor kerülhetne a banda a legelőnyösebb világba. Terjedhetne a művészetük, mert megérdemeljük. Ha minden igaz, akkor a nemzetközi terjesztést a svájci Galileo Records végzi, aki többek között a Metaphor, Xang,T és a Scythe bandákkal is foglalkozik. (Ezek a nevek nekem sem mondanak túl sokat.)

A lemez előtt csak egy Riverside című promo anyagot készítettek 2003-ban, ami teljesen beszerezhetetlen (300 példány készült belőle). Így túlzottan nincs képem az előéletükről. Hazájukban született kritikák eléggé lepontozzák az albumot (legalábbis amit én találtam), de ez a zene akkor is szinte nekem készült.
Összefoglalásul: ez az a banda, amit a műfaj kedvelőinek egyszerűen ismerniük kell. 10 / 10+, és remélem, hogy egyszer a hazai koncertszervezők, vagy a valami “Lengyel kultúra napján” hazánkban is bemutatják, hogy élőben is ennyire profik-e, mint ezen a fantasztikus albumon!” (passzio.hu)

dali300 barátunk egyébként a zenekar teljes diszkográfiáját közzétette már a kuckóban.

A számok:
1.The Same River
2.Out Of Myself
3.I Believe
4.Reality Dream
5.Loose Heart
6.Reality Dream II
7.In Two Minds
8.The Curtain Falls
9.OK

A zenészek:
Piotr Grudzinski- gitár,
Mariusz Duda – ének, basszus, gitár
Piotr Kozieradzki – dob, ütősök
Jacek Melnicki – szinti

http://tinyurl.com/yagywh5a

0

Visits: 5

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × 3 =

Password generation