Ruby Braff – Hi-Fi Salute to Bunny (1957/2007) RCA Records

Ruby Braff Reuben Braff néven 1927. március 16-án született a Massachusetts állambeli Bostonban, Egyesült Államok. 2003. február 9-én hunyt el.
Jóllehet Braffnak az ötvenes évek közepéig nem volt figyelemre méltó kapcsolata a jazzszínpaddal, kiváló és tapasztalt kornettjátékos volt. A negyvenes évek végétől kiterjedt tevékenységet folytatott Boston környékén. Lírai és kifejező stílusa, amely fehéren izzó izgatottsággal tört fel belőle, különösen balladák előadására ösztönözte, és az ötvenes évekmásodik felében számos kitűnő felvételt készített olyan ismert személyiségekkel, mint Buck Clayton, Mel Powell, Bud Freeman és Benny Goodman. Ezen emlékezetesen aktív korszaka ellenére Braff pályafutása megtorpant, részben azért, mert mindig a saját útját járta, mindig úgy játszott, ahogy kedve tartotta, s nem ahogyan a közönség vagy a klubok tulajdonosai kívánták. A másik, a pályafutását akadályozó tényező megrögzött nyers modora volt, mely magatartását és beszédét jellemezte; Braff kimondta, amit gondolt, tekintet nélkül arra, hogy esetleg további vagy újbóli alkalmaztatását kockáztatja vele. A hatvanas években javultak körülményei, habár semmi jel nem mutatott arra, hogy könnyebb lenne vele együttműködni, az emberek talán egyszerűen hozzászoktak a modorához.
Fesztivál- és koncertfellépések sorozata következett, és számos lemezfelvétel, mellyel Braff továbbra is tanúságot tett kitűnő ízléséről és előadókészségéről. Zenei partnereivel, így George Barnes-szal való együtt zenélése még jobb zenét és megszámlálhatatlan vitát vont maga után. Dolgozott Dick Hymannel és Scott Hamiltonnal. A nyolcvanas évek során Braff folytatta munkáját, az egész világon bemutatta elegáns, dallamos, telt tónusú játékát, és még mindig sok megmaradt abból a régi tüskés stílusából, amellyel mindenkit elijesztett magától, kivéve a legelszántabb interjúkészítőket.” (Passzio.hu)

E lemezével a nagyszerű trombitás, Bunny Berigan emléke előtt tisztelgett.

A számok:
01. Keep Smiling at Trouble 5:31
02. I Can’t Get Started 6:10
03. It’s Been So Long 7:23
04. I’m Coming Virginia 6:05
05. Marie 4:47
06. Downhearted Blues 6:29
07. I Got It Bad & That Ain’t Good 4:22
08. Somebody Else Is Taking My Place 6:46
09. Did I Remember [Bonus Track To Complete The Session – Not Issued On The Original LP] 5:14

A zenészek: Ruby Braff – Trumpet; Benny Morton – Trombone; Dick Hafer – Sax (Tenor); Pee Wee Russell – Clarinet; Steve Jordan – Guitar; Nat Pierce – Piano; Walter Page – Bass; Buzzy Drootin – Drums.

https://tinyurl.com/ya27nqcb

0

Visits: 1

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 3 =

Password generation