Kovács Kati – Csendszóró (1977/2018) MTVA

A Csendszóró Kovács Kati kilencedik nagylemeze platinalemez lett, több mint háromszázezret adtak el belőle.
A dalok zenéjét Koncz Tibor, szövegét Sülyi Péter, Szenes Iván és Bradányi Iván írta.

A lemez legnagyobb sikerei az Indián nyár és a Ha legközelebb látlak, melyek az album előtt már kislemezen is sikert arattak. Utóbbi először a Hilton Szálló avatásán hangzott el 1976 szilveszterén, melyet a televízió is közvetített, s a dalból egy csapásra óriási sláger lett nemcsak Magyarországon, de a Szovjetunióban és Kubában is. Érdekessége, hogy a felvétel elején az énekesnő prózában mondja el a dal első mondatát. A dalt a Szovjetunióban Kszenyija Georgiagyi (?????? ?????????) énekelte orosz nyelven ??? ?????? (Mnye veszelo – Vidám vagyok) címmel. Azonban ugyancsak a Szovjetunióban erős akcentussal tarkított magyar nyelven is megjelent 1980-ban a Csarivnyi gitari (??????? ??????) együttes lemezén, ?? ??????? ?? ???? ???????? (Nem figyelek rád) címmel. Ez a változat 2008-ban CD-n is megjelent Oroszországban.

Az Elégia c. dal oroszul hangzott el egy szovjetunióbeli nemzetközi fesztiválon 1978-ban, és ezt a változatot lemezen is kiadták. 1979 szeptemberében ugyanez a dal holtversenyben második-harmadik helyezést ért el egy ausztriai fesztiválon. Ez utóbbi fesztiválnak köszönhetően az énekesnő német koncertmeghívásokat, rádiós felkéréseket is kapott. Erre a német rendelésre készült a későbbi „Szeretni kéne” c., magyaros népi motívumokkal, diszkóritmusban előadott vidám dala is. (Wikipédia)

A zenészek: Kovács Kati – ének; Koncz Tibor – billentyűs hangszerek, dob, vokál; Harmónia Vokál (A/1; B/1); Hóvirág Gyermekkórus, vezényel Botka Valéria (A/2);A Magyar Rádió Vonós Tánczenekara, vezényel Balassa P. Tamás (A/1; B/1); Stúdió 11 (A/1); Fáy-együttes (B/1); Universal együttes (A/2, 4, 5; B/3); V’73 együttes (A/3, 6; B/2, 4, 5).

A dalok:

A
1. Ha legközelebb látlak (Koncz Tibor–Szenes Iván).
2. Unokahúgomnak az V/A–ba (Koncz Tibor–Sülyi Péter)
3. Elégia (Koncz Tibor–Szenes Iván)
4. Nézd a régi képen a lánykát (Koncz Tibor–Szenes Iván)
5. Ha minden elfogyott (Koncz Tibor–Bradányi Iván)
6. Úgy közétek állnék (Koncz Tibor–Szenes Iván)

B
1. Indián nyár (Losito–Cutugno–Pallavicini–Ward–Bradányi Iván)
2. Hé, srác! (Koncz Tibor–Sülyi Péter)
3. A „Világ Mozgó” (Koncz Tibor–Sülyi Péter)
4. Csendszóró (Koncz Tibor–Sülyi Péter)
5. Búcsú (Koncz Tibor–Sülyi Péter)

http://tinyurl.com/yc2ryh5r

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Kovács Kati – Csendszóró (1977/2018) MTVA” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

hat + négy =

Password generation