Jakob Bro Trio – Bay Of Rainbows (2018) ECM Records

Az 1978-as születésű dán Jakob Bro eddig tizenkét saját lemezt készített, s rengeteg albumon működött közre, mások mellett Paul Motian, illetve Tomas Stanko együttesenék tagjaként.

“Legújabb darabja egy remek koncertfelvétel New Yorkból, a Jazz Standard pici klubjából, 2017-ből. Két este felvételei kerültek válogatásra, olyan nagyszerű muzsikusok társaságában, mint Thomas Morgan nagybőgőn és Joey Barondobokon, akik teljesen átszellemülten kapcsolódnak Morgan elvont kompozícióihoz.

Ahogyan a London Jazz News kritikusa fogalmaz: „Nincsen nagy sietség ebben a zenében, de annál nagyobb mélység”; vagy ahogyan a lemezhez kapcsolódó promo anyag írója, mint „poetikusan hangolt trió” jellemzi hármukat, mind találóan írják le ezt a rendkívül elegáns albumot.

Ez a jól sikerült hangoltság pedig állandó rekreációt is eredményezett a gitárosnak, ahogyan meséli: „Ezzel a trióval is előadtuk az ‘Evening Song’ c. szerzeményemet – ez egy régi darab, amelyet már ezerszer eljátszottam egyik estéről a másikra, város a város után, különböző terekben különféle közönség előtt. Ez egy olyan kompozíció, ami folyamatosan fejlődik és állandóan meglep.”

 „Lehet, hogy furán hangzik, de sosem beszélünk a zenéről, sosem értekezünk az ‘intros’ és az ‘outros’ lehetséges változatairól, vagy hogy hol kéne szólózni egyet. Minden spontán történik a színpadon. Alapvetően az a közös vágy irányít bennünket, hogy miközben egymásra figyelünk, a zene úgy lélegezzen, hogy közben eldönthessük, hogy melyik irányba megyünk. Lehet, hogy Thomas elkezd valamit, Joey reagál és amikor én is belépek alkalamazkodnom kell a játékukhoz, hogy felelhessek arra, amit csinálnak. Néha az este csak egy, hosszú improvizációnak tűnik.”

És valóban, ha mégis elkalandozna a figyelmünk a muzsikától, nem tudjuk feltétlen megmondani, hogy hol járunk ebben az időtlennek tűnő, nyugodt, kockázatmentes kalandban.” (Németh Attila, e-kultura.hu)

1. Mild (08:42)
2. Red Hook (08:34)
3. Copenhagen (05:16)
4. Dug (08:29)
5. Evening Song (04:51)
6. Mild (11:17)

Jakob Bro – gitár
Thomas Morgen – nagybőgő
Joey Baron – dobok

https://tinyurl.com/yc2rs3z7

0

Visits: 10

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Jakob Bro Trio – Bay Of Rainbows (2018) ECM Records” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × öt =

Password generation