Jethro Tull – Heavy Horses (1978) Chrysalis Records

Ian Anderson 1963-ban, Blackpoolban alakította meg első zenekarát, a The Blades-t. A zenekar 1966-ra már héttagúvá bővült, white soult játszott és neve John Evan Band volt. A zenekar dobosa ekkor Barriemore Barlow volt, aki 1971 elején csatlakozott a Jethro Tull-hoz. Miután Londonba mentek, a zenekar szétszéledt, így Anderson és Glenn Cornick basszusgitáros Mick Abrahams gitárossal és Clive Bunker dobossal (mindketten a McGregor’s Engine tagjai voltak) alakított új zenekart. 

Kezdetben a klubok nem hívták vissza őket, ezért gyakran váltottak nevet, hogy így járjanak túl a klubvezetők eszén. A neveket általában azok találták ki, akik helyet szereztek nekik; egyikük, egy történelemmániás javasolta a Jethro Tull nevet egy 18. századi mezőgazdász után, aki feltalálta a sorvetőgépet. Ezt a nevet azért tartották meg, mert a londoni Marquee Club vezetőjének, John Gee-nek tetszett a műsoruk, és később is visszahívta őket játszani. 

Zenéjüket Ian Anderson sajátos éneklési stílusa, páratlan fuvolajátéka és a szokatlan, meglehetősen összetett dalszerkesztés jellemzi. Zenéjük – bár először csak blues rockot játszottak – klasszikus, kelta és art rock elemeket is egyesít magában. Anderson annak tulajdonítja a Jethro Tull egyedülálló hangzását, hogy a zenekar tagjai sohasem használtak semmiféle kábítószert. Pályájuk kezdeti szakaszán sok zenekarról vettek példát, de később sikerült egy sajátos, könnyen felismerhető, csak rájuk jellemző stílust kialakítaniuk. (rockdiszkont.hu) 
1978-ban megjelent, 11. stúdióalbum8uk a Heavy Horses. A folk rock trilógia második lemezének tartják a Songs from the Woods mellett, bár ezen már fokozatosan elhagyják a népies hangvételt s egy realisztikusabb, változó világ képe sejlik fel. 

A dalok: 
1. And the Mouse Police Never Sleeps – 3:11 
2. Acres Wild – 3:22 
3. No Lullaby – 7:55 
4. Moths – 3:24 
5. Journeyman – 3:55 
6. Rover – 4:17 
7. One Brown Mouse – 3:21 
8. Heavy Horses – 8:58 
9. Weathercock – 4:02 

A zenészek:
Ian Anderson – vocals, flute, acoustic and occasional electric guitars, mandolin
Martin Barre – electric guitar
John Evan – piano and organ
David Palmer – portative pipe organ, other keyboards and orchestral arrangements
John Glascock – bass guitar, (uncredited) backing vocals
Barriemore Barlow – drums and percussion
+
Darryl Way – violin on “Acres Wild” and “Heavy Horses”

https://tinyurl.com/y8qt22ea
0

Visits: 13

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Jethro Tull – Heavy Horses (1978) Chrysalis Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt + 14 =

Password generation