Thunderclap Newman – Hollywood Dream (1969/1991) Polydor Records

A Thunderclap Newman brit banda története: Pete Towsendnek, a Who együttes gitárosának volt egy sofőrje, John Keen, aki egész jól gitározott, dobolt és énekelt. Ráadásul időnként még dalokat is írt, egyik dala még a nagy kedvenc, a Who egyik albumára is felkerült. 
Amikor 1969-ben megírta Revolution című dalát, Towsendnek annyira megtetszett, hogy gyorsan gründolt egy kis együttest a szám előadására. Fel is vették egy kislemezre, a következő csapattal: maga Towsend Biju Drains álnéven basszusgitározott, a tizenöt éves Jimmy McCulloch gitározott és énekelt, John Keen énekelt, gitározott és dobolt, a formáció névadója, Andy ‘Thunderclap’ Newman zongorázott.
Mivel közben a Beatles együttesnek megjelent a Revolution című kislemeze, a szám címét megváltoztatták: Something in the Air-re.
A kislemez nagy siker lett, az angol slágerlista élére is felkerült.
A csapat kiegészült Jim Pitman-Avory basszusgitárossal és Jack McCulloch dobossal, és elkészítették egyetlen albumukat: ezt.
Igazi egyszámos zenekar volt: a Something in the Air több filmben is felhangzik (az Eper és vérben is), de kedvelt darabja volt több válogatásnak is.
A lemezt 1991-ben digitalizálva, néhány számmal megfejelve újra kiadták, én ezt a verziót töltöttem fel.

A zenészek: John “Speedy” Keen – lead vocals, drums, percussion, acoustic guitar, conga, glockenspiel, gong, maracas; Andy Newman – piano, organ, soprano saxophone, bass saxophone, oboe, tin whistle, glockenspiel, cor anglais, Bengali flutes, Japanese battle cymbal, hand bell, Indian finger cymbals, sleigh bells, Chinese temple block, vocals;Jimmy McCulloch – acoustic guitar, electric guitar, maracas, wood block, backing vocals
+
Chris Morphet – harmonica (tracks 4 & 5); Pete Townshend (originally credited as Bijou Drains) – bass; Ian Green – string arrangement (“Something in the Air”)

A számok:
1. Something in the Air
2. Hollywood #1
3. Reason
4. Open the Door, Homer
5. Look Around
6. Accidents
7. Wild Country
8. When I Think
9. Old Cornmill
10. I Don’t Know
11. Hollywood Dream[Instrumental]
12. Hollywood, No. 2
Bonus tracks:
13. Something in the Air [Single Version]
14. Wilhelmina
15. Accidents [Single Version]
16. I See It All
17. Reason [Single Version]
18. Stormy Petrel

https://ouo.io/k140i

0

Views: 18

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2242Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy + egy =

Password generation